Najnovije vesti

KAKO SU NAŠLI UBICU: Policija otkrila krvnika preko mobilne telefonije
Foto: Nemanja Pančić

Praćen

KAKO SU NAŠLI UBICU: Policija otkrila krvnika preko mobilne telefonije

Crna Hronika
Đurić je praćen jer se verovalo da je Tijana živa i da će policiju odvesti do nje

BEOGRAD - Potraga za Tijanom jedna je od najobimnijih u istoriji srpske policije. Ona je počela u noći kad je Tijana poslednji put viđena, a veliki problem u bržem rešavanju slučaja napravili su meštani, koji su sami u potrazi za nestalom devojkom nehotice uništili dokaze u Bajmoku.
Na mestu gde je Tijana oteta pronađeni su njena patika i nokat, i to je bio prvi trag policije.

Sistem eliminacije

- Dokazi su bili lošeg kvaliteta jer su ih meštani pomerali i gazili. Tokom istrage više od 100 ljudi pozvano je na razgovor u policiju i tada su se pojavile prve indicije koje su ukazale na Đurića. Ubrzo smo na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrdili da je kritične noći bio na mestu zločina - objašnjava sagovornik Kurira kako je počela potraga za ubicom male Tijane.

Sistemom eliminacije Dragan Đurić se našao među sumnjivim osobama.
- Policija ga je držala na oku nekoliko dana, ali njegovo ponašanje nije bilo neobično za normalnog čoveka. Nije odavao utisak osobe koja je počinila tako gnusan zločin o kom bruji cela zemlja, a zbunjivalo nas je i to što nikakvu vezu između njega i Tijane nismo uspeli da pronađemo, odnosno bili smo sigurni da se nikada ranije nisu sreli - dodaje on.

Bio potpuno miran

Istražitelji su bili gotovo sigurni da je on otmičar, ali nisu znali da li je devojčica i dalje živa.
- Zbog toga smo čekali da se otkrije i odvede nas na mesto na kojem smo verovali da je čuva. Pošto je iz dana u dan živeo normalno, odlučili smo da više ne čekamo i da ga uhapsimo. Bio je potpuno miran kad smo došli po njega na radno mesto u klanici. Ostao je miran čak i kad smo mu stavili lisice - objašnjava izvor Kurira.

(J. S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...