Najnovije vesti

SVEDOČENJE O UBISTVU SLAVKA ĆURUVIJE: Legijina žena i deca u programu zaštite svedoka

Pojačano obezbeđenje

SVEDOČENJE O UBISTVU SLAVKA ĆURUVIJE: Legijina žena i deca u programu zaštite svedoka

Crna Hronika
Legijina porodica, kao i ćerka iz prvog braka, koja se iz Kanade doselila u Beograd, nalaze se pod policijskom pratnjom 24 sata dnevno, ali bi nakon uključivanja u program zaštite bili pod posebnim merama, kažu u MUP

BEOGRAD - Najuža porodica Milorada Ulemeka Legije, osuđenog na 40 godina zatvora, biće uključena u program zaštite svedoka.

Prema proceni MUP-a, Legijinoj supruzi Aleksandri, kao i njegovoj deci, ugrožena je bezbednost, pa će zbog Ulemekove uloge glavnog svedoka u otkrivanju ubica novinara Slavka Ćuruvije biti uključeni u program zaštite svedoka.

- Legijina porodica, kao i ćerka iz prvog braka, koja se iz Kanade doselila u Beograd, nalaze se pod policijskom pratnjom 24 sata dnevno, ali bi nakon uključivanja u program zaštite bili pod posebnim merama - kažu u MUP-u.

Takav plan usledio je posle sukoba zlikovaca i nekadašnjih kolega na društvenim mrežama, kada je plasirana lažna vest da se Ulemek obesio u ćeliji Zabele.

Pošto je vest o vešanju brzo demantovana, istraga je otkrila da iza te lažne informacije stoje Legijine bivše kolege iz SDB-a Milan Radonjić (54) i Ratko Romić (51), koje je Milorad Ulemek označio kao organizatore ubistva novinara Ćuruvije.

Istragom je utvrđeno da je lažna vest potekla iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde se Romić i Radonjić nalaze u pritvoru.

Kako se sumnja oni su svojim ljudima koji su napolju naredili da puste tu vest kako bi na Legiju izvršili pritisak da ćuti o ubistvu Ćuruvije.

Milorad Ulemek, osuđen na 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva Zorana Đinđića, ubistva Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali, u januaru se sam prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal i svedočio da su Romić i Radonjić, zajedno s Miroslavom Kurakom, organizovali ubistvo Ćuruvije.

( Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...