BRUTALNO PRETUČEN IMAM U NOVOM PAZARU: Prebačen u bolnicu, lekari mu se bore za život
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

strašno

BRUTALNO PRETUČEN IMAM U NOVOM PAZARU: Prebačen u bolnicu, lekari mu se bore za život

Crna Hronika -

Nezir Salihović, imam iz Bor džamije u novopazarskom naselju Lug, brutalno je pretučen tupim metalnim predmetom i sa teškim povredama prebačen u bolnicu gde mu se bore za život.

Povređeni imam je hitno prebačen na hirurško odeljenje novopazarske Opšte bolnice gde mu se ukazuje pomoć.

"Dijagnostika je još uvek u toku i rano je izjašnjavati se o stepenu povreda. Njegovo stanje je trenutno stabilno i pratimo ga", kaže za Tanjug dežurni hirurg Kemal Brničanin.

Salhović se trenutno nalazi u šok sobi. Njega je, posle molitve napalo nekoliko muškaraca nedaleko od džamije i pretuklo koristeći palice, nakon čega su pobegli.

Rijaset Islamske zajednice osudio napad

Rijaset Islamske zajednice Srbije najoštrije je osudio fizički napad na svog imama Nezira Salihovića iz Novog Pazara.

"Molimo sve nadležne državne službe da hitno reaguju i preduzmu sve mere u cilju rasvetljavanja ovog mučkog napada na našeg imama i službenika", ističe se u saopštenju Rijaseta. Kako se navodi, Rijaset takođe osuđuje bilo kakvo javno i medijsko optuživanje bazirano na osnovu zlonamernih pretpostavki kojima se želi uneti smutnja među braćom i prijateljima u Islamu i našoj Zajednici"".

"Zato još jednom potenciramo da nadležne službe hitno reaguju i javnost upoznaju sa stvarnim stanjem", poručio je Rijaset Islamske zajednice Srbije.

SDA Sandžaka osudila napad na imama Salihovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka osudila je danas fizički napad na imama Nezira Salihovića i od nadležnih traži da hitno otkriju počinioce.

Ta stranka u saopštenju ocenjuje da se radi o "dobro osmišljenom, planiranom i stručno izvedenom napadu sa ciljem da se izazovu pođele i sukobi među Bošnjacima".

Nezir Salihović, imam iz Bor džamije u novpazarskom naselju Lug, brutalno je pretučen tupim metalnim predmetom i sa teškim povredama prebačen u bolnicu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SEDELI SU MIRNO U KAFIĆU, A ONDA JE NASTAO POTPUNI HAOS! Leteli stolovi, potegnut i pištolj u Aranđelovcu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja