RANKO KONJ NA SASLUŠANJU NEGIRAO OTMICU MLADENOVSKOG: Video sam ga samo jednom, trebalo je da mi u EDB sredi priključak i vrati dug mojim prijateljima
Foto: Stefan Jokić

istraga

RANKO KONJ NA SASLUŠANJU NEGIRAO OTMICU MLADENOVSKOG: Video sam ga samo jednom, trebalo je da mi u EDB sredi priključak i vrati dug mojim prijateljima

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ranko Stojanović (56) iz beogradskog naselja Mirijevo negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je zajedno s Nikolom Jovanovićem oteo Igora Mladenovskog (41) u Leštanima gde su ga, prema krivičnoj prijavi, zatvorenog držali 21 dan kako bi ga primorali da potpiše da im je "prodao" stan i tri automobila.

foto: Stefan Jokić

Tokom saslušanja, Stojanović je kategorički odbacio navode optužbe, tvrdeći da je Mladenovskog, za kojim je inače raspisana međunarodna poternica, video samo jednom, desetak dana pre dogđaja opisanih u prijavi, preneo je Tanjugu Stojanovićev branilac Dragoslav Ljubičanović.

Naime, Stojanović je rekao tužiocu da ga je Jovanović upoznao s Mladenovskim, kako bi mu pomogao u vezi priključaka za struju u Elekrodistribuciji gde je imao kontakte, kao i zbog toga jer je Mladenovski njegovim prijateljima dugovao novac.

Za elektrodistribuciju nije mogao ništa da učini, jer mu je, kako je naveo, tamo rečeno da je "Mladenovski opšte poznat" i da mu je 90 odsto zahteva za priključenje neregularno.

Što se tiče dugova Mladenovskog, koji su iznosili oko 35.000 evra, oni su namireni, a Stojanović je deo novca lično odneo svojim prijateljima kojima je Mladenovski bio dužan.

foto: Vladimir Šporčić

Mladenovskog inače potražuje jedna evropska država, a taj slučaj je pred Ministarstvom pravde Srbije koje treba da odluči o ekstradiciji.

Takođe, Mladenovski je u martu ove godine prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen na uslovnu kaznu zatvora od tri godine i novcanu kaznu 10.000 dinara zbog prevare.

Zbog prevare je protiv njega takođe u postupku pred Prvim odnovnim tužilaštvom još jedna krivična prijava, kao i prijava zbog neprijavljenog elektricnog brojila.

Nakon njega, tužilaštvo je ispitalo i osumnjičenog Jovanovića, a treba da donese odluku da li će od suda tražiti da im se odredi pritvor.

O predlogu za pritvor će u toku dana odlučiti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Stojanović i Jovanović se terete za krivično delo otmice.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track