Porodica Vladimira Stojkovića odbila Kosinu obdukciju
Foto: Nemanja Pancic

Tajnu odnela u grob

Porodica Vladimira Stojkovića odbila Kosinu obdukciju

Crna Hronika -
Na telu nije bilo povreda, pa lekarka nije mogla da utvrdi tačan uzrok smrti majke golmana Vladimira Stojkovića
1 / 6 Foto: Nemanja Pancic

LOZNICA - Ceo grad oplakuje profesorku!Uzrok smrti Kose Stojković (63), majke Partizanovog golmana Vladimira, verovatno nikad neće biti utvrđen, pošto je porodica, kako Kurir saznaje, odbila obdukciju njenog tela!- Na telu nije bilo vidljivih povreda i doktorka koja je pregledala Kosu nije mogla da utvrdi uzrok smrti, pa je tražila kliničku obdukciju. Porodica to nije dozvolila, na šta ima pravo, jer je obdukcija obavezna samo u slučaju nasilne smrti - kazao je izvor Kurira blizak istrazi.Obožavala je unukaRođaci, prijatelji i komšije okupili su se juče u Kosinom stanu kako bi porodici izjavili saučešće. Ulazna vrata bila su skinuta, a u hodniku je bila okačena velika fotografija na kojoj je Kosa s Vladimirom, koji stoji na golu.- Ovde je sada samo uža porodica, ne želimo da dajemo nikakve izjave za medije. U četvrtak je sahrana, pa tada slobodno dođite - rekla je za Kurir Vladimirova žena Bojana Stojković.Smrt Kose Stojković potresla je i sve njene komšije, koji imaju samo reči hvale.- Bila je laf! Ceo život je posvetila deci. Njen muž Vladeta umro je 2007. godine. Nije volela samoću, to ju je ubijalo. Obožavala je unuka Lava i svaki slobodan trenutak koristila je da ode u Beograd i s njim provede vreme. Bojana je prošlog vikenda bila kod nje u poseti, a prošle godine išle su zajedno na letovanje. Onog dana kad je Kosa nađena mrtva, Bojana je već oko 1.30 sati bila u Loznici, prva je stigla - ispričao je komšija.Mrtva 15 satiDa nešto nije u redu, najpre je posumnjao Kosin brat Slobodan Nikolić (59).- Nije mu se javljala na telefon, pa je on oko 19 sati došao do stana. Kosa mu nije otvarala vrata i Slobodan je pozvao policiju, koja je razvalila vrata i našla Kosu mrtvu. Sumnja se da je umrla bar 15 sati pre nego što su je našli - kazao je komšija.Prema njegovim rečima, Kosa je krajem juna imala sudar.- Obilazila je kamion, ali je prerano završila preticanje. Teretnjak ju je udario i ona je polomila ključnu kost i imala brojne podlive - ispričao je poznanik.

Vladimir je u Loznicu stigao u 17.45 sati
Vladimir je u Loznicu stigao u 17.45 sati

Bojana Stojković (desno) sa sestrom Majom u Loznici
Bojana Stojković (desno) sa sestrom Majom u Loznici

Kosa Stojković
Kosa Stojković

Lažu da je sekla veneKomšija Kose Stojković kaže da nije istina da je ona nekad pokušala da se ubije.- Pričaju da je sekla vene, ali to nije tačno. Svaki dan sam je viđao, a tako nešto sigurno bih primetio. Nije lepo da pričaju svakakve grozote o ženi koje, nažalost, više nema - kaže komšija.

Direktor: Veliki čovekMilutin Tošić, direktor lozničke gimnazije u kojoj je Kosa predavala fizičko, kaže za Kurir da je Kosa bila uspešna sportistkinja, ali da se bavila i politikom.- Bila je istaknuti sportista, šampion Balkana u bacanju diska, ali je pored svih tih obaveza ispunjavala i sve dužnosti koje je podrazumevao njen rad u školi. Dan posle sudara s gipsom je došla na sednicu nastavničkog veća. To pokazuje kakav je veliki čovek bila - kaže Tošić i dodaje da je Kosa bila odbornik u Skupštini opštine.

Ljubiša Tumbaković

Čekali smo da brat javi Vladimiru o tragedijiVladimir Vermezović za Kurir je ispričao kako je Stojkoviću saopštena vest o smrti majke.- Saznali smo u drugom poluvremenu šta se desilo, ali smo odlučili da ništa ne govorimo Stojketu. Ipak su to stvari koje bi trebalo da sazna od porodice, a ne od nas. Sačekali smo da mu brat javi - kaže Vermezović.Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković delovao je kao da će svakog trenutka zaplakati.- Teško je to podneo, kao i svi. Stvarno je teška priča, preteška - rekao je Tumbaković.Od izvora Kurira saznali smo i šta se dešavalo na Malti.- Pred kraj utakmice smo na Interentu pročitali vest o Kosinoj smrti. Pisalo je da se ubila, ali kasnije smo saznali istinu - otkrio nam je sagovornik blizak klubu iz Humske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track