ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA PODIGLI PRAŠINU U JUTARNJEM: Otkrili sve što se NIJE ZNALO
Foto: Privatna arhiva, Vladimir Šporčić

dosad nepoznati detalji

ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA PODIGLI PRAŠINU U JUTARNJEM: Otkrili sve što se NIJE ZNALO

Crna Hronika -

Branioci Zorana Marjanovića govorili su jutros o neosnovanim sumnjama u to da je optuženi ubio suprugu Jelenu Marjanović.

Oni su uložili žalbu Apelacionom sudu u Beogradu zbog potvrđivanja treće po redu optužnice kojom se njihov branjenik tereti za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči.

Podsetimo, Apelacioni sud je prošle godine ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage. Marjanoviću je u junu prošle godine ukinut pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Advokat Stefan Jokić, gostujući na TV Pink, rekao je kako ne postoji ništa što bi ukazivalo na bilo šta što bi teretilo Zorana i da nije moguće da je neko "prepravljao" mesto ubistva. Prema njegovim saznanjima ono nije kontaminirano od strane bilo koga.

- Ova odluka, o podizanju nove optužnice doneta je pod pritiskom javnosti i uložićemo prigovore i na neka veštačenja - rekao je advokat.

Majranovićevi branioci smatraju da detalj koji ga oslobađa svake krivice i daje mu mogućnost da se odbrani od povezanosti sa ubistvom jeste DNK.

- DNK Zorana Marjanovića nije pokazao nikakvu povezanost sa ubistvom, što znači da nigde ne postoje tragovi njegovog DNK na Jeleninoj odeći, telu, niti bilo ko drugi - objasnio je branitelj i dodao:

- Ispod Jeleninih noktiju nalazio se trag DNK za sada nepoznatog muškarca, a isti taj DNK ne odgovara nikome iz porodice Marjanović.

Na pitanje o tome kako je ponovno podizanje optužnice obrazložio sud, Jokić kaže kako se radilo o citiranju onoga ko je šta rekao i da je u obrazloženju navedeno samo to da postoje opravdane sumnje, te kako će sud da ceni dalje.

Glavni pretres kuće Marjanović biće otvoren za javnost.

(Kurir.rs/RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track