Najnovije vesti

PSI NAŠLI DAVLJENICU POD VODOM! Lola i Lea nanjušili trag nestale žene, leš isplivao dan kasnije
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube/Bojan R.

bili uporni

PSI NAŠLI DAVLJENICU POD VODOM! Lola i Lea nanjušili trag nestale žene, leš isplivao dan kasnije

Crna Hronika

Psi tragači Lola i Lea iz Udruženja za obuku spasilačkih pasa iz Niša uspeli su da dva dana posle nestanka jedne starije žene lociraju njen trag u Grliškom jezeru, nedaleko od sela Leskovac kod Zaječara. Njen nestanak prijavljen je policiji 9. avgusta, a psi su nanjušili trag 11. avgusta, dok je telo isplivalo dan posle njihove potrage.

 

Pripadnici Udruženja za obuku spasilačkih pasa iz Niša i njihovi psi su 11. avgusta počeli potragu po okolini jezera. Psi su bili uporni, pa su zaronili i tako pokazivali svojim vodičima mesto gde se žena utopila. U potrazi su učestvovala i dva obučena policijska psa.

 

U Udruženju kažu kako je tekla potraga i opisuju kako su psi ronili u jezeru.

 

- Žena je nestala 8. avgusta, oko 21.30. Porodica je to prijavila dan kasnije, a mi smo angažovani tri dana posle njenog nestanka. U potrazi su bili Lea, rodezijski ridžbek vodiča Nenada Stamenkovića, i moj pas Lola, patuljasti šnaucer - kaže vodič Radule Perišić iz Niša.

 

On kaže da se selo iz kojeg je nestala žena naslanja na Grliško jezero.

 

- Preko jezera se prelazi nedovoljno obezbeđenim mostom, a vodostaj je veoma visok. Lola je prateći trag pokraj puta skočila i zaronila u jezero. Zadržavala se po nekoliko sekundi ispod površine, što je ukazalo na to da je osoba na tom mestu upala u jezero i da se telo nalazi na dnu. Ženka Lea je pretraživala drugi sektor, ali je u povratku markirala poziciju i zaronila na istom mestu. To je potvrdilo sumnje da je telo pod vodom. Zbog gustine vegetacije i prljave vode nismo mogli da vidimo telo. Na mestu koje su psi markirali leš se pojavio na površini - kaže sagovornik.

 

U Policijskoj upravi Zaječar navode da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva telo poslato na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Ženke bile na obuci četiri godine

 

Vodič pasa Radule Perišić kaže da su ženke Lola i Lea u isto vreme krenule na obuku.

 

- Obe ženke su u Udruženju za obuku spasilačkih pasa iz Niša od 2015. Od tada su imale intenzivnu obuku za pronalaženje osoba koje upadnu u vodu. Patuljasti šnaucer Lola je moj pas, dok je Lea kućni ljubimac Nenada Stamenkovića - kaže Radule Perišić.

(Kurir.rs/Alo

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...