POGLEDAJTE KAKO SU UHAPŠENI ŠPIJUNI IZ PRVOG PARTIZANA! Pali dok su Albancu prodavali poverljive papire na sastanku u beogradskom hotelu (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

optuženi za špijunažu

POGLEDAJTE KAKO SU UHAPŠENI ŠPIJUNI IZ PRVOG PARTIZANA! Pali dok su Albancu prodavali poverljive papire na sastanku u beogradskom hotelu (VIDEO)

Crna Hronika -

U zajedničkoj akciji BIA, VBA, Uprave kriminalističke policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Кraljevu u jednom beogradskom hotelu uhapšeni su Borivoje Glišović, penzionisani inženjer Prvog partizana iz Užica i Šefćet Demirovski, vlasnik makedonske firme ATS Group iz Skoplja.

Oni su privedeni na poslovnom sastanku, gde su dogovarali primopredaju poverljive, dokumentacije za izradu mašina za proizvodnju municije kalibra 12,7 milimetara.

Glišović od Demirovskog na prethodnom sastanku kao avans dobio oko 30.000 evra, dok bi preostali deo najverovatnije u istom iznosu penzionisani inženjer dobio po isporučenoj kompletnoj dokumentaciji, ukazuju operativna saznanja i materijalni dokazi.

Demirovski je dokumentaciju nameravao da iskoristi u pogonima nekadašnje fabrike oružja i municije Suvenir u makedonskom Brodu, kao i u fabrici u Кataru gde ima suvlasnički deo.

Uz Glišovića i Demirovskog u Užicu i Požegi uhapšeni su Nebojša Ivanović i Milovan Milović, aktivni inženjeri Prvog partizana, zbog sumnje da su Glišoviću za novac dostavljali dokumentaciju iz Prvog partizana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track