ZASTRAŠUJUĆE! NOVI JEZIK BALKANSKE MAFIJE! Evo zašto su dve likvidacije obavljene PRED OČIMA DECE!
Foto: Dado Đilas, Printscreen

marko nicović o eskalaciji kriminalnih sukoba

ZASTRAŠUJUĆE! NOVI JEZIK BALKANSKE MAFIJE! Evo zašto su dve likvidacije obavljene PRED OČIMA DECE!

Crna Hronika -


Balkansko podzemlje se trese nakon poslednjih brutalnih likvidacija vođa „škaljarskog klana“ Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u restoranu u Atini naočigled maloletne dece i supruga. Istražitelji su mišljenja da su platili glavom u znak odmazde za ubistvo Marka Vukovića (41) na Bežanijskoj kosi, koji je kum vođe suparničkog „kavačkog klana“ Radoja Zvicera.

Krvna osveta

Vuković je ubijen na Bežanijskoj kosi, dok mu je na zadnjem sedištu BMW-a sedelo troje dece. Po istom scenariju, pred decom i u identično vreme, u 18.30 sati, ubijeni su i Dedović i Stamatović.

foto: printscreen Proto thema

Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija i bivši prvi čovek beogradske policije, za Avaz je potvrdio da iza svega stoji bezobzirna krvna osveta.

- Znamo za krvavi sudar i osvetu porodica Bojović i Šaranović, iza čega su ostajala samo tela. Međutim, u ovom slučaju je reč i o ratu za tržište i puteve droge - kaže Nicović.

Sagovornik napominje da su Sjedinjene Američke Države nedavno zabranile boravak crnogorskim moreplovcima zbog povezanosti s južnoameričkim kartelom.

- Sada se sve preselilo u Grčku, koja je druga po važnosti trgovačka luka. Većina crnogorskih moreplovaca radi upravo za grčke kompanije – rekao je Nicović.

Na pitanje gde je u svemu tome Bosna i Hercegovina, Nicović je rekao:

- Ne zaboravite da je tu kod vas luka Ploče. Osim toga, heroinska ruta ide preko Sandžaka u Bosnu pa dalje za zemlje Evropske unije – mišljenja je Nicović.

foto: Printscreen

Dodaje da je novina to što mafija koriste i migrante za šverc drogom.

- Carinici ne pretresaju žene, trudnice, decu, dečiju hranu... Oni sve to koriste za šverc droge – pojašnjava Nicović.

Opomena drugima

Ono što je i najiskusnije istražitelje zabrinulo jeste brutalnost zločina te činjenica da mafijaši gube neke ranije kodekse. Poželjno je da se likvidacije dešavaju pred čitavom porodicom, kao opomena drugima, pojašnjava Nicović.

- Nema više pravila. Balkanska mafija sada, očigledno, radi po sistemu meksičke ili kolumbijske mafije. Drugim rečima, poželjno je da se likvidacije dešavaju pred čitavom porodicom, kao opomena drugima. Meksičke i kolumbijske mafije rade i gore stvari, odnosno znaju da ubiju člana porodice ili čitave porodice kako bi drugima poslali poruku – zaključuje Marko Nicović.

(Kurir.rs / Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja