ČUMETOV SIN I ROĐAK UHAPŠENI ZBOG PLJAČKE: Žrtvi razbili glavu, oteli pare, a onda uradili nešto što niko nije očekivao!
Foto: Facebook, Privatna Arhiva

SURČINSKA SAGA

ČUMETOV SIN I ROĐAK UHAPŠENI ZBOG PLJAČKE: Žrtvi razbili glavu, oteli pare, a onda uradili nešto što niko nije očekivao!

Crna Hronika -

Boško Buha (29) i njegov brat od strica Nikola (27), sinovi Ljubiše i Novaka Buhe, privedeni zbog sumnje da su u petak od A. S. u Surčinu na silu uzeli novac

Boško Buha (29) i njegov brat od strica Nikola (27), sin i bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, uhapšeni su po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da su u petak opljačkali A. S. u Surčinu!

Kako Kurir saznaje, sinu i bratancu prvog svedoka-saradnika na teret se stavlja razbojništvo.

Uhapšen sa bratom... Nikola Buha
Uhapšen sa bratom... Nikola Buhafoto: Privatna Arhiva

- Boško i NIkola su došli do kuće A. S. i pozvali ga da izađe. Kada je mladić izašao, jedan od njih dvojice ga je iznenada udario nekim čvrstim predmetom u glavu, usled čega je nesrećni čovek pao na zemlju - priča naš izvor iz istrage: - Oni su mu ubrzo pomogli da se podigne sa tla, pa mu iz torbice uzeli 500 evra.

Vratili su se do svog automobila, gde su odlučili da napadnutom muškarcu vrate 200 evra i upozorili ga da ćuti i da incident nikako ne prijavljuje policiji. Posle tih reči pobegli su s mesta na kome su pokrali momka - objasnio je sagovornik Kurira.

Sumnjiči se za  razbojništvo... Boško Buha
Sumnjiči se za razbojništvo... Boško Buhafoto: Facebook

Kada je A. S. došao sebi, primetio je da mu nedostaju lična dokumenta.

- On je o slučaju obavestio policiju i rekao da ga su ga napali Čumetov sin Boško i Nikola, sin Novaka Buhe. Kada su operativci stigli u Surčin, primetili su da A. S. ima vidljive povrede na temenu glave - dodao je izvor našeg lista i naveo da će Nikola i Boško Buha biće saslušani danas pred Trećim osnovnim tužilaštvom.

Inače, mlađi članovi porodice Buha i ranije su krasili strane crne hronike, a braća su odranije poznata policiji. Podsetimo, u januaru prošle godine policija je raspisala poternicu za Boškom, koji je napao policajca u beogradskom naselju Surčin.

Ljubiša Buha bio svedok-saradnik

IZAŠAO IZ ZATVORA

Opet u problemu... Ljubiša Buha  Čume
Opet u problemu... Ljubiša Buha Čumefoto: Ana Paunković

Ljubiša Buha Čume (56), bivši svedok-saradnik i šef surčinskog klana, prošlog leta je izašao sa višegodišnje robije, na kojoj se našao zbog više krivičnih dela - prikrivanja ukradenog „ferarija“, pretnji policajcu i ometanja istrage, a na 14 meseci i zbog vređanja tužioca. Čume je u žižu javnosti došao pre mesec dana, kada je tvrdio da je neko ponovo pokušao atentat na njega. On je poznat i po burnom odnosu sa bivšom suprugom Ivanom Tulović Buhom, s kojom se nedavno susreo na sudu, u postupku koji se protiv nje vodi za davanje lažnog iskaza.

- Boško se sumnjiči da je tada napao policajca van službene dužnosti, a problem je nastao u saobraćaju. Sukob između Buhe i policajca van dužnosti izbio je pošto je navodno Buha svojim autom zakačio auto za čijim je volanom bio policajac, i to na Obilićevom vencu u Surčinu. Posle kraće svađe Buha mu je navodno zapretio automatskom puškom, ali srećom, nije pucao - rekao je ranije naš izvor i dodao da je Boško pobegao nakon incidenta.

Nikola, sin Novaka Buhe, bio je hapšen u decembru 2017. u Beogradu.

- Njemu je policija tada tokom rutinske kontrole pronašla pištolj za koji nema dozvolu i tada je priznao krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Buha je priznao da je pištolj obrisanih serijskih brojeva - kazao je tada naš izvor.

Kurir.rs/ J. S. - J. I. - B. T. Foto: Facebook, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track