SUĐENJE ZA VIP PROSTITUCIJU: Mihajlo Maksimović: Jesam makro, ali nisam trgovao ljudima!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Viši sud u beogradu

SUĐENJE ZA VIP PROSTITUCIJU: Mihajlo Maksimović: Jesam makro, ali nisam trgovao ljudima!

Crna Hronika -

Proces: Mihajlo Maksimović priznao je da je obezbeđivao dobru zaradu i klijente devojkama koje su radile za njega

Mihajlo Maksimović, najpoznatiji estradni makro, koji je uhapšen u februaru prošle godine, priznao je juče na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu da je posredovao između devojaka koje su radile za njega i klijenata!

Kako Kurir saznaje, on je tokom kratkog izjašnjenja o krivici negirao da je trgovao ljudima, za šta ga još tereti optužnica. - Nisam trgovao ljudima, sporim izvršenje tog krivičnog dela. Priznajem da sam posredovao u prostituciji - kratko je, kako Kurir nezvanično saznaje, izjavio najpoznatiji estradni makro, za kog su radile navodno brojne učesnice rijalitija, starlete i druge žene različitih zanimanja.

Drugooptuženi... Dušan Milenković
Drugooptuženi... Dušan Milenkovićfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, istom optužnicom za posredovanje u prostituciji optužen je i njegov brat Dušan Milenković, koji je takođe priznao da je izvršio krivično delo posredovanja u prostituciji.

Pročitana optužnica

Pred Višim sudom juče je pročitana i optužnica, u kojoj se oni terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata. - Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje oštećenih radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade - navodi se u optužnici koja je juče pročitana.

foto: Printscreen

Devojke je, kako je to navodno otkriveno tokom istrage, reklamirao preko stranica na društvenim mrežama i putem kataloga koje je imao.

Prema navodima optužnice kojom se Maksimoviću stavlja na teret trgovina ljudima, makro, koji je juče u sudnici priznao da je posredovao između klijenata i devojaka, primoravao je devojke da treniraju, idu kod ginekologa i psihijatra.

Imao katalog... Devojke koje su radile za Maksimovića
Imao katalog... Devojke koje su radile za Maksimovićafoto: Printscreen

Već osuđivan

Kao ključni dokaz u optužnici navodi se svedočenje stilistkinje koja je, kako je Kurir pisao, ispričala na saslušanju da je mesečno zarađivala oko 10.000 evra, ali da ju je Maksimović naterao da ugradi silikone i kupuje lepe haljine i veš, „koji joj sada više ništa ne znače“. - Mihajlo je i 2014. osuđivan za posredovanje u prostituciji. Početkom prošle godine lisice su mu stavljene nakon što su devojke koje su za njega radile, a među kojima je i stilistkinja, uhapšene u jednom poznatom beogradskom hotelu sa mušterijama iz inostranstva - podseća sagovornik Kurira.

Starlete SVEDOČILA MIMI ORO

foto: Printscreen

U istrazi protiv Mihajla Maksimovića i Dušana Milenkovića, koji su u pritvoru od januara prošle godine, podsetimo, saslušano je nekoliko devojaka koje su radile za njih. Tri devojke, navodno, dobile su status posebno osetljivih svedoka. - One su priznale da su svojevoljno ušle u taj posao. Među devojkama koje su saslušane u istrazi bila je i starleta Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro. Ona je izjavila da Maksimovića poznaje, ali da nije radila za njega - kaže izvor Kurira.

Svedočenje stilistkinje

NIJE PODNOSIO DROGU

Stilistkinja, koja je tri godine radila za Mihajla i koja je predložena kao svedok u optužnici, ispričala je da je Mihajlo imao stroga pravila ponašanja za devojke i da ih je kažnjavao novčano ukoliko bi koristile drogu. - Imao je tri pravila, čuvena tri „ne“ - nikad ne lagati Mihajla, nikad klijentima ne pričati o drugim klijentima i nikad ne pričati o devojkama koje rade - izjavila je prostitutka na saslušanju.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja