NOVI DETALJI ZLOČINA KOD PARAĆINA: Komšije otkrile SVE o bračnom paru i njihovom životu
Foto: Kurir

branila se ćutanjem

NOVI DETALJI ZLOČINA KOD PARAĆINA: Komšije otkrile SVE o bračnom paru i njihovom životu

Crna Hronika -

S. J. (63), osumnjičena da je u subotu oko pola pet ujutro u dvorištu porodične kuće u selu Buljane, kod Paraćina, ubila supruga M. J. (70), na saslušanju u Višem tužilaštvu u Jagodini branila se ćutanjem.

Na predlog Tužilaštva, nadležni sud joj je odredio pritvor do 30 dana. Osumnjičena ni prethodno, u policiji, nije govorila, dok je prilikom privođenja, samo rekla da se sa mužem posvađala i da ju je maltretirao.

Jezivi zločin uznemirio je žitelje Buljana, koji navode da je S. J. imala određenih psihičkih problema. Ispričali su da je sa M. J. jedno vreme živela u SAD, ali da joj tamo nije prijalo.

foto: Kurir

- Ona je i sina i ćerku odgajila u selu, jer nije mogla da podnese život u SAD. Pričala je da su tamo mnogo loši ljudi, da će neko da je ubije. Kad su deca porasla, M. J. je ih je doveo sa sobom u inostranstvo, ali se pre nekoliko godina vratio, kada je otišao u penziju. Vanredno stanje je nju još više poremetilo. Po ceo dan je išla negde po putu, držeći neku tojagu, nije ni znala gde ide. Živci su je terali na ulicu, a M. J. joj je verovatno branio da tako izlazi i kad je policijski čas. Zbog toga su se sigurno i svađali. Nije se nikome žalila da je maltretira ili tuče.

Meštani kažu da ova dobrostojeća familija ima video-nadzor u svom domaćinstvu, pa je verovatno da je snimljen ceo događaj od tog jutra.

- Sigurno da nije ni znala šta radi, kad ga je toliko puta udarila alatkom za okopavanje bašte. To joj se sigurno našlo pri ruci, a čuli smo da ga je udarala i kad je pao. M. J. se branio, ali nije uspeo. Kad je shvatila šta je uradila, otrčala je kod komšinice da traži od nje da pozove Hitnu pomoć, ali nesrećni čovek je bio mrtav.

Sahranjen je na seoskom groblju, a ovom činu prisustvovala je samo najuža familija. Zbog zatvorenih granica, sin i ćerka, koji žive u SAD, nisu mogli da dođu da isprate oca na večni počinak.

(Kurir.rs/Večernje novosti, Z.R./ FOTO: Dragana Udovičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja