KO JE PECA PITBUL IZ NIŠA KOJI UBIJA ZA CRNOGORCE Zvicerov atentator poznat po nezapamćenoj pljački sa SAVRŠENIM PLANOM
Foto: strana.ua, detective-info.com.ua

rasvetljeno ubistvo Marka Vukovića

KO JE PECA PITBUL IZ NIŠA KOJI UBIJA ZA CRNOGORCE Zvicerov atentator poznat po nezapamćenoj pljački sa SAVRŠENIM PLANOM

Crna Hronika -

Policija je saopštila da je rasvetljeno ubistvo Marka Vukovića (41) koji je 17. januara ove godine likvidiran na Bežanijskoj kosi pred decom, a ubica je Nišlija Petar Jovanović (46), koji je uhapšen u Ukrajini zbog napada na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37).

Kako saznajemo, za likvidaciju Vukovića osumnjičen je Petar Jovanović (46) iz Niša koji je prošle nedelje uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37), navodnog vođe kavačkog klana.

foto: privatna arhiva

Ko je Peca Pit Bul

Petar, poznatiji kao Peca Pitbul, bio je osuđen na osam godina zatvora zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu. Petar je iz zatvora izašao u martu 2018, a Milan u aprilu ove godine.

Jovanović je 5. marta 2010. sa četvoro saučesnika oteo iz Vojvođanske banke čak 48.203.570 dinara.

- Ova pljačka, osim po velikoj vrednosti plena, biće zapamćena i po tome što su razbojnici u banku ušli maskirani u žene. Nosili su plave perike i cveće u rukama, pa radnici obezbeđenja nisu ništa posumnjali sve dok nije bilo kasno - objašnjava naš izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

Razbojnici su tada, naoružani pištoljima, savladali čuvara, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, pri čemu su mu slomili potiljačnu kost, a zatim su i pucali u njegovom pravcu da bi ga dodatno uplašili.

foto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine

- Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja, ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod i novac su stavili u torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa još jednim čuvarom banke, pa su i u njega pucali, ali su ga promašili - kazao je naš izvor.

Razbojnici su zatim autom pobegli ka periferiji Niša, gde su ga zapalili. Međutim, vatra se ugasila, pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju. Uhapšeni su 30. novembra iste godine i osuđeni na ukupno 38 godina robije.

Jovanović je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a dok je boravio u Srbiji, nije kršio zakon.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track