SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU

IVA ILINČIĆ POSLE VIŠE OD 4 SATA ZAVRŠILA DAVANJE ISKAZA U SLUČAJU ALEKSIĆ: Mlada glumica iz Palate pravde izašla u pratnji oca

Crna Hronika -

Glumica jutros u Palatu pravde ušla pratnji oca i dva advokata, posle čega je njen otac napustio Tužilaštvo prema, kako je rekao, ćerkinoj želji

Mlada glumica Iva Ilinčić, koja je prijavila profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, dala je iskaz u Višem sudu u Beogradu.

Iva Ilinčić
foto: Ana Paunković

Saslušanje je počelo u 9 sati, kada je glumica u Palatu pravde stigla u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića, kao i svog oca Srđana Ilinčića.

1 / 11 Foto: Nemanja Nikolić

Inače, Srđan Ilinčić napustio je Palatu pravde, kako kaže prema želji svoje ćerke, da bi se ona osećala komfornije dok daje izjavu.

Ilinčićeva je davanje iskaza završila posle više od četiri sata provedenih u Palati pravde, a novinarima koji su čekali ispred obratili su se njeni advokati.

1 / 14 Foto: Ana Paunković

- O detaljima šta se dešavalo unutra ne bih, ali naravno da joj je bilo teško kada ponovo treba da prolazi kroz to... Ono što je za mene važno jeste da je sve iznela tačno, detaljno. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa - rekao je advokat Tintor posle saslušanja.

On je, odgovarajući na pitanja novinara rekao i da Ivin otac nije bio u Palati pravde jer je angažovao njih.

Ilinčićeva je po davanju iskaza iz Palate izašla u pratnji oca i oba advokata.

U Palati pravde bio je advokat Mike Aleksića Zoran Jakovljević koji je rekao da narod ne treba da sudi njegovom klijentu pre suda.

- Nemojte sprovoditi istragu u medijima i ne prenagljujte sa zaključcima. Sačekajte da se istraga sprovede pa kad budete čuli šta odbrana ima da kaže onda izvodite zaključke. Nemojte suditi pre svakog suđenja - kazao je Jakovljević koji je oko podneva napustio zdanje u Savskoj.

Podsetimo, tužilaštvo je od juče počelo da uzima izjave od oštećenih, a glumica Milena Radulović podnela je u sredu zvaničan iskaz Višem sudu u Beogradu. U narednom period to bi trebalo da uradi još devojaka koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje.

Prema nezvaničnim informacijama, sledeće nedelje bi trebalo još 4 devojke da daju izjavu.

Milena Radulović, saslušanje
foto: Zorana Jevtić

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do 2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica.

Za sada mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

(Kurir.rs, M.K., J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja