KAKO JE MASER SAVA LAGAO SVOJE ŽRTVE: Dubai, Tirana i uskoro Cirih, tamo radim, a OVO PITANJE pacijentkinje ga je naljutilo
Foto: Printscreen/Youtube/ Digitalci

lažni estetski hirurg

KAKO JE MASER SAVA LAGAO SVOJE ŽRTVE: Dubai, Tirana i uskoro Cirih, tamo radim, a OVO PITANJE pacijentkinje ga je naljutilo

Crna Hronika -

Maser Sava Knežević (23) iz Batajnice bio je po potrebi svetski lekar, francuski student, saradnik privatnih klinika, medicinski direktor, edukator.

Jedna prepiska i gomila laži.

- Što se tiče rada, pored inostranstva gde možete imati moje usluge, kada sam u Srbiji radim u Beogradu - napisao je Knežević pacijentkinji koja se raspitivala o detaljima vezanim za željeni zahvat, ali i za njegov rad.

"Dubai, Tirana i uskoro Cirih", u tim gradovima je, kako je, rekao, takođe bilo moguće doći kod njega ne tretman ili operaciju.

Na pitanje sa kojom laboratorijom sarađuje imao je spreman odgovor, mada njegova saradnja sa klinikom koju je naveo nikad nije potvrđena. Kako je rekao, samo jednu terapiju izvodio je u okviru sistema privatne klinike, za sve ostale imaju je uslove u svojoj "ordinaciji".

Sava Knežević
foto: Printscreen/Instagram

Pitanje u kom salonu radi ga je uvredilo, reklo bi se po interpunkciji.

- Ostale tretmane radim u ordinaciji, ne salonu! - napisao je "doktor".

A onda je krenuo o svom "medicinskom obrazovanju" i funkcijama.

- Ja sam medicinski direktor lanca klinika za Anti-Aging medicinu iz Pariza i internacionalni edukator i predavač za isti brend, a mislim da vam je dovoljno jasno da kozmetičari ne mogu biti na toj funkciji - objasnio je, u tom trenutku, potencijalnoj pacijentknji koja ga je pitala za obrazovanje jer "danas mnogo kozmetičarki radi lekarski posao".

Da bi bila sigurna još jednom ga je upitala "Dakle lekar ste, koje specijalnosti?", a on je potvrdio i dao "tačne" podatke o tituli i gde je stekao.

- Tako je, ja sam anti-aging medicinu završio u Parizu na Montpellier univerzitetu koji obuhvata estetiku, anti-aging hormonsku terapiju i regenerativnu medicinu - odgovorio je.

Ova je jedna u nizu prepiski sa doktorom Kneževićem koje su osvanule na stanici na instagramu "Nadrilekarstvo Srbije".

U narednoj je na primer, "diplomu medicinskog fakulteta odbranio u Bugarskoj", a stomatološkog u Beogradu i obe ih je nudio na uvid kad se sretnu.

- Ja u Hrvatskoj i svim zemljama EU imam pravo da radim jer sam diplomu medicinskog fakulteta odbranio u Bugarskoj, a pored Srbije državljanin sam i jedne EU države. A diplomu stomatologije sam stekao na Univerzitetu u Beogradu. Svoje diplome mogu Vam dati na uvid kada se vidimo - napisao je tom prilikom nezadovoljnoj pacijentkinji i dodao da ukoliko ima neki problem treba da se obrati njemu, a ne da priča okolo, kao i da je za njen problem saznao slučajno od kolege, iako je, prema njegovom mišljenju intervencija gornjih kapaka urađena po pravilima i protokolu.

Ali ni tu nije kraj. Jednoj pacijentkinji je nudio da joj u Zagrebu uradi intervenciju, u prostoriji prestižne klinike, a kao dokaz svog rada ponudio je slike koje postavlja na Instagram profil, ali i rad svog "učenika" azerbejdžanskog lekara Abasli Orhana, vodeći se valjda onim da je pravi uspeh kada učenik nadmaši učitelja.

- Ma neki doktor iz Azerbejdžana ima milion tih slika i videa - napisala je i priložila link profila koji pomenuti doktor ima na Instagramu, a on je kratko odgovorio "Dr Orhan je moj đak".

Podsetimo, Sava Knežević lažno se predstavljao kao estetski hirurg, a od medicinskog obrazovanja imao je završenu srednju školu za fizoterapeuta i, nezvanično, završenu prvu godinu na stomatološkom fakultetu. U poslu mu je pomagala majka Danijela (49), koja je imala ulogu medicinske sestre. Na saslušanju, nakon kog im je određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticali na svedoke, branili su se ćutanjem.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track