MASKIRANI KOLJAČI: Belivuk i Miljković za otmice koristili policijske uniforme, značke i motorole!
Preti im doživotna Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto: Kurir, Dado Đilas, Zorana Jevtić

NOVI DETALJI

MASKIRANI KOLJAČI: Belivuk i Miljković za otmice koristili policijske uniforme, značke i motorole!

Crna Hronika -

Bojan Hrvatin, poslednji uhapšeni pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, do detalja je opisao kako je planirana i izvedena otmica vođe navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija u avgustu prošle godine.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u petak optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 pripadnika njihove grupe za pet teških ubistava, otmice, trgovinu drogom i oružjem, kao i otmicu i silovanje. Hrvatin je jedan od pripadnika klana koji je odlučio da progovori o zločinima i tako se preporučio za svedoka-saradnika.Kako je već pisano, u optužnom predlogu na 322 strane detaljno su opisani uznemirujući zločini klana.

Priznao učešće

Hrvatin je, kako otkriva izvor Kurira, nakon hapšenja navodno priznao da je učestvovao u ubistvima Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. On je u svom iskazu, koji je deo optužnice, do detalja objasnio da su Velja Nevolja i Miljković planirali da „reše“ Goksija, sa kojim su bili naizgled dobri, ali su ga, kako je rekao, smatrali „dupljakom“, pošto je radio za, njima suprotstavljeni, škaljarski klan.

- Oni su imali indicije da radi protiv njih. Saznao sam da su ga pratili, da je Goran bio oprezan, nije izlazio često, izlazio je u kafić gde je bilo kamera i da nisu mogli da ga „urade“, tj. da ga ubiju sa minimalno rizika - navodno je ispričao Hrvatin.

- Sve ideje o planiranju otmice iznosili su Belivuk i Miljković, a ostali su ih dopunjavali - dodao je.

Prva ideja za otmicu bio je parking na Ceraku, a gde se sa Veličkovićem viđao zbog primopredaje novca od prodaje kokaina.

- Ideja je bila da kupimo drogu od njega, pa da se ja nađem sa Goranom, a posle da dođemo na parking. Trebalo je jedan auto da stane kod vozačevih vrata kako bi mu onemogućio da pobegne, jedan sa prednje strane, a drugi sa zadnje, kako bi blokirali kola. Ljudi koji bi ga izvlačili iz kola nosili bi policijske uniforme, značke, motorole, sve kao prava policija, i izvršili bi lažno hapšenje - pojasnio je uhapšeni i dodao da su ovaj plan promenili kada je Goksi zamolio Hrvatina da mu nabavi pištolj.

Iskočili iz kukuruza

- Svedok je ispričao da se sa Veličkovićem kobnog dana našao u Višegradskoj i da ga je odvezao u Vrčin, na plac Belivuka, gde je navodno trebalo da se nađu sa čovekom za pištolj. Tada su, kako je rekao, iz kukuruza iskočili Belivuk, Dejan Tešić i Srđan Lalić i sa fantomkama povikali: „Policija!“, zatim su stavili Goksiju lisice na ruke i ugurali ga u kedija.

MILJKOVIĆ GA UBIO

Jedan udarac sekirom

Hrvatin je u svedočenju prepričao i reči Marka Miljkovića, koji mu je posle likvidacije Veličkovića rekao da se Goran raspitivao za njega dok je bio živ, ali da su ga oni slagali da je Hrvatin već „rešen“.

- Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih - ispričao je uhapšeni.

SLALI PORUKE S TELEFONA SA APLIKACIJOM SKAJ

Pretili „zalizanom“, Crni im doneo kokain

Posle otmice Veličkovića, Hrvatin je, po sopstvenom priznanju, otišao u kafić kod Katanićeve ulice, a potom po pozivu odlazi u baštu bivšeg restorana na Partizanovom stadionu.

Zverski ubijen Goran Veličković Goksi
Zverski ubijen Goran Veličković Goksifoto: Privatna Arhiva

- Posle sat vremena došao je Marko Miljković, koji je doneo Goksijev telefon sa aplikacijom Skaj, za koji smo imali šifru, jer ju je Goran dao. Ostavio mi ga je na čuvanje i rekao da ne pišem ništa. Otišao je i vratio se posle sat i po do dva, mislim da je i Veljko došao s njim. Marko se dopisivao sa Goksijevim kontaktima, Filipom Koraćem, koga smo zvali „zalizani“, slao je poruke, ali je on ubrzo provalio da ne priča sa Goranom. Slali smo mu pretnje i na kraju sliku raskomadanog Goksija, uz poruku da će i on ovako da završi - ispričao je Hrvatin i dodao da su pisali i drugim Goksijevim kontaktima.

- Slali smo poruke i meni zbog alibija. Goranov vozač Crni jedini je mislio da se dopisuje s njim i doneo je 100 grama kokaina u Rudo. Veljko Belivuk mi je sutradan dao kovertu sa 10.000 evra za završen posao.

stampano izdanje 01.08.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

ČAK 30 ODSTO MEDICINARA ODBIJA DA SE IMUNIZUJE!

Evo zbog čega svi lekari i medicinske sestre neće da se vakcinišu!

PONOVO LETI PERJE

Vladimir Gajić napao Zelenovića, Ješić Vukove saradnike nazvao filijalom morona!

OVAKVE SMRTI U SVETU NEMA: 26 žena prebilo nemačkog oficira da bi časno umrle!

KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO ZBILO SE USRED BEOGRADA!

ISPOVEST TIKE STANIĆA

Živim mirno i srećno! U jednom danu se vozim jahtom, privatnim avionom i busom bez klime! Sve je to život

NATAŠA JOVANOVIĆ O ODLASKU IZ RADIKALA

Moje viđenje politike poklapa se sa stavovima vlasti!

IGOR SIMIĆ ZA KURIR

Priština čini sve da Srbe odvrati od povratka!

MILOŠ AVRAMOVIĆ POVUKAO JUŽNI VETAR 2 S FILMSKIH SUSRETA:

Reditelj se uvredio što festival otvara Bjelogrlićev, a ne njegov film

DANAS NE PROPUSTITE NOVI BROJ PORODIČNOG MAGAZINA LENA! Bez maske ne krećite nikuda, virusi ponovo vrebaju

I ove nedelje samo uz Kurir poklon - najbolji porodični magazin u Srbiji!

U današnjem broju magazina Lena pročitajte kako da vam odlazak kod lekara ne bude stresan. Bez maske ne krećite nikuda, virusi ponovo vrebaju.

Otkrivamo i koje stvari obavezno treba da ponesete kad krenete u dom zdravlja

. Saznajte i koji znakovi pokazuju da je mladost prošla.

Javno priznao problem: Ja sam Bred Pit i alkoholičar sam.

Nega i lepota: Preparati s kojima ne treba preterivati.

Poslaži i smaži: Kolači koji se ne peku.

Plus intervju s Jelenom Pejović: Odana sam istoriji svog naroda.

magazin Lena
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track