VELJA I MARE TRAŽILI POVIŠICU OD ZVICERA: Miljković bio besan, tvrdio da vođa kavčana samo ZGRĆE LOVU! Terao Belivuka na OVO
Foto: MUP Srbije

novi detalji

VELJA I MARE TRAŽILI POVIŠICU OD ZVICERA: Miljković bio besan, tvrdio da vođa kavčana samo ZGRĆE LOVU! Terao Belivuka na OVO

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, koji su sarađivali sa navodnim vođom "kavčana" Radojem Zvicerom, bili su navodno kivni na njega smatrajući da su za svoje "usluge" malo plaćeni.

Policija došla do poruka koje su razmenjivali, a u kojima su oni navodno tvrdili da Zvicer bez njih ne bi postojao i nazivali njega i njegove saradnike nesposobnima i glupima.

Pretpostavlja se da je prvi pobunu u redovima beogradskog ogranka kavačkog klana uneo Marko Miljković, inače Veljina desna ruka. On je često prigovarao tvrdeći da sve rade on i Belivuk, a Zvicer zgrće lovu.

Mile Kapetan, Marko Miljković
foto: Kurir

Belivuk, koji nije smeo da se suprotstavi Zviceru, u početku je pokušavao da smiri situaciju, ali je kasnije i sam počeo da kuje zaveru šefu iza leđa.

- Smatrali su da zaslužuju veći deo kolača - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da je sukob eskalirao nakon ubistva Alana Kožara iz Bara i Damira Hadžića iz Užica u julu prošle godine na Krfu.

- Sve ukazuje na to da je njihovo ubistvo, kao i likvidacije dvojice vođa "škaljaraca" u Atini par meseci ranije organizovao Belivuk po nalogu Zvicera. Nakon ubistva na Krfu Miljković je otvoreno počeo da govori protiv Zvicera, smatrajući da su malo plaćeni za svoje prljave poslove - objašnjava sagovornik.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Pod Miljkovićev uticaj vrlo brzo pao je i Belivuk, koji je počeo da priča da bez njega Zvicer ne bi ni postojao, te da su "Crnogorci nesposobni" da bilo šta urade bez njih.

Nezadovoljstvo se polako kuvalo i u januaru ove godine Belivuk i Miljković konačno su dobili priliku da traže "povišicu" kada ih je u goste pozvao Radoje Zvicer.

Probali su da ispeglaju stvari i izvuku više keša od Zvicera i očigledno su u tome uspeli jer je u jednoj poruci do koje je došla policija Belivuk svojim saradnicima u Beogradu poslao poruku: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce".

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track