BRANILI SE ĆUTANJEM: Saslušani vojnici Velje Nevolje, za Rešovića i Mihajlovića određen pritvor
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić, Ana Paunković

surovi egzekutori

BRANILI SE ĆUTANJEM: Saslušani vojnici Velje Nevolje, za Rešovića i Mihajlovića određen pritvor

Crna Hronika -

Nakon saslušanja Senada Rešovica i Dejana Mihajlovića, na predlog tužioca za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za obojicu u trajanju do 30 dana.

Rešović i Mihajlović su se na saslušanju branili ćutanjem.

Sud je doneo naredbu da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela po članu 346 i teško ubistvo po članu 114 Krivičnog zakona.

Rešević je osumnjičen za učešće u ubistvu Nikole Mitića, što je potpuno novo delo, a Mihajlović zbog učešća u ubistvu Zdravka Radojevića, pošto su pronađeni dokazi da je i on učestvovao u delu.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, zbog mogućnosti da oni u kratkom vremenskom periodu ponove krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora više od deset godina, "a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka".

"Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog", navodi se u saopštenju.

Okrivljenima S.R. i D.M. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i krivično delo teško ubistvo.

(Kurir.rs/J.S. Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track