Najnovije vesti

OBRT! BANKAR ŽENINOG LJUBAVNIKA UBIO IZ STRAHA, A NE IZ LJUBOMORE: Cerio mi se u facu i rekao: Tvoja žena VOLI DA JE SILUJEM!
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

UBISTVO U OSEČINI

OBRT! BANKAR ŽENINOG LJUBAVNIKA UBIO IZ STRAHA, A NE IZ LJUBOMORE: Cerio mi se u facu i rekao: Tvoja žena VOLI DA JE SILUJEM!

Crna Hronika
08:45h

Viši sud u Valjevu vratio na dopunu optužnicu protiv bankara iz Novog Sada i naveo da nema dokaza da je to učinio "iz niskih pobuda"

Viši sud u Valjevu ukinuo je optužnicu protiv Radovana S. (55) iz Novog Sada, profesora matematike i bankara, koji je bio optužen da je 27. septembra prošle godine u Osečini ubio bivšeg ljubavnika svoje supruge Milovana Marinkovića (52), i naložio dopunu istrage.

Kako Kurir saznaje, sud smatra da tužilaštvo nije pribavilo dovoljno dokaza da je zločin počinjen "iz niskih pobuda", odnosno da je Radovan S. ispalio hice "vođen željom za osvetom zbog ljubomore".

Priznao na saslušanju

ubijeni milovan
ubijeni milovanfoto: Nemanja Nikolić

- Prikupljeni dokazi isključuju niske pobude. Naime, svedok Branka M., supruga pokojnog, izjavila je da je čula kako okrivljeni u suterenu kuće viče: "Čiju ćeš ti ženu da siluješ" i "Gde su ti sad slike, kaži pi*ko" - navodi se, kako Kurir nezvanično saznaje u nalogu suda da tužilaštvo dopuni istragu i prikupi nove dokaze.

Podsetimo, kako smo pisali, Radovan S. na saslušanju je priznao da je ubio Marinkovića, ali je tvrdio da je to učinio iz straha za porodicu, kojoj je navodno Marinković pretio, a ne zbog toga što mu je, kako je pisalo u optužnici koja je vraćena na doradu, "pukao film zbog ljubomore" kad je u računaru svoje supruge, koja je načelnica pedijatrije u dečjoj bolnici u Novom Sadu, pronašao poruke koje joj je slao Marinković.

- Dok sam čitao te poruke, srce mi se kidalo. Brak koji je trajao 28 godina i prolazio u najvećoj sreći neki ludak je pokušao da uništi - opisao je navodno na saslušanju optuženi.

U nekim porukama, kako je ispričao, Milovan je pretio njegovoj supruzi zbog toga što nije želela više da bude s njim.

kuća ubijenog milovana
kuća ubijenog milovanafoto: Nemanja Nikolić

Radovan S. je, navodno, na saslušanju rekao i da noć uoči ubistva nije spavao, kao i da se ujutru sa ženom vozio po gradu i tražio objašnjenje od nje. Rekla mu je da joj je Marinković pretio, da ju je silovao, ucenjivao slikama i video-snimkom, kao i da je Milovan lud i da ga se plaši.

Seća se pucnja

Seo je, navodno u kola, otišao u Osečinu i pronašao kuću pokojnog. U dvorištu je sreo ćerku Milovana Marinkovića i pitao je da li joj je otac tu. Ušao je i sreo se s Milovanom.

- Cerio mi se u facu, imao je neki bolesni kez. Seo je pored mene i rekao: "I šta ti kaže žena, kako je*em?" Skočio sam sa stolice i tražio mu da mi da snimke i slike moje žene koje ima, rekao sam: "Nećeš ti više nikoga je*ati", a on je tada rekao: "Znaš li da tvoja žena više voli da je siluju nego da je neko je*e, je*ati je neću, ali silovati hoću." Skočio sam i povikao: "Čiju ćeš ti ženu da siluješ?!" Sećam se pucnja - prepričao je optuženi šta se dogodilo, prema njegovoj verziji, u kući u Osečini.

Advokat Ivan Gvozdenac

Pokušao je da zaštiti svoju porodicu

advokat ivan gvozdenac
advokat ivan gvozdenacfoto: Privatna Arhiva

Branilac Radovana S., advokat Ivan Gvozdenac, potvrdio je za Kurir da je Viši sud u Valjevu vratio optužnicu na dopunu.

- Kao što je odbrana i tvrdila sve vreme, ne postoji niti jedan dokaz predložen i izveden od strane Višeg javnog tužilaštva u Valjevu koji dokazuje opravdanu sumnju da je Radovan S. učinio krivično delo teškog ubistva, zbog čega je vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu po drugi put vratilo optužnicu. Jednostavno nema ovog krivičnog dela. Nema priče o ljubomori, osveti i nekoj drugoj niskoj pobudi. U ovom slučaju jedan čovek je pokušao da zaštiti svoju porodicu - kaže Gvozdenac za Kurir.

Kurir.rs - Jelena Spasić

Bonus video:

UBIO MI JE DETE I DOBIO 3 GODINE ZATVORA! Otac poginulog dečaka za Kurir: Ovo je ubistvo, vozač ZASLUŽUJE BAR 10 GODINA ZATVORA!
02:39

UBIO MI JE DETE I DOBIO 3 GODINE ZATVORA! Otac poginulog dečaka za Kurir: Ovo je ubistvo, vozač ZASLUŽUJE BAR 10 GODINA ZATVORA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track