SNIMAK UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA: Kamere snimile dvojicu optuženih! Zašto je Koljenšić IZVUKAO RUKU IZ JAKNE! Oglasio se i on
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

viši sud u podgorici

SNIMAK UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA: Kamere snimile dvojicu optuženih! Zašto je Koljenšić IZVUKAO RUKU IZ JAKNE! Oglasio se i on

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je sudenje Ratku Koljenšiću, optuženom da je pomagao u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića kog je 29. aprila 2013. u centru Beograda likvidirao Saša Cvetanović, zvani Pit Bul. Cvetanoviću, kao i ostalim optuženima sudilo se pred Specijalnim sudom u Beogradu, ali je Crna Gora odbila da izruči Koljenšića i Slobodana Šaranovića i njima se sudilo u Podgorici. Šaranović je u međuvremenu ubijen u Budvi i presudu u Crnoj Gori nije dočekao

Na snimku ubistva brata Luke Bojovića, kako prenosi crnogorski portal Dan, sud je konstatovao da se vidi da je Koljenšić pet minuta pre ubistva izvukao ruku iz jakne. Prema optužnici, sumnja se da je Koljenšić na taj način dao znak Cvetanoviću da sačeka.

Saša Cvetanović PitBul, Nikola Bojović
foto: Kurir

- Samo sam se pozdravio i napustio lice mesta. Taj postupak nije značio nikakav znak. Nisam znao šta planira Cvetanovic da uradi i delovalo mi je da je pod dejstvom alkohola - rekao je okrivljeni Koljenšić, kako prenosi ovaj portal, sudiji.

Njegov advokat Boris Marinović, kako navode, rekao je i da je očigledno da Koljenšić nije pratio Bojovića, "jer bi znao za kamere i maskirao bi se".

- Kao što se vidi na snimku, on je toga dana bez maske i nije se skrivao, za razliku od Cvetanovica koji je imao kapu na glavi - rekao je advokat Marinović.

Optužnicom se, podsetimo, Koljenšiću stavlja na teret da je pratio kretanje i navike Nikole Bojovića. Kobnog jutra, navodno su on i Cvetanović sačekali Bojovića oko 7 sati ujutru, kada je uobičajeno išao u pekaru da ocu kupi i odnese doručak. Koljenšić je, kako se navodi, Cvetanoviću dao znak, on je prišao Bojoviću i u njega ispalio 15 hitaca.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Koljenšić je oglašen krivim i osuđen na 30 godina zatvora u odsustvu, a Cvetanović na 35 godina zatvora. Istom presudom, na 30 godina zatvora kao organizator je osuđen Miloš Delibašić.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja