Najnovije vesti

POGLEDAJTE RAZBIJANJE BALKANSKOG KARTELA! Policija hapsi kriminalce, pao i Srbin, klanom komandovao Bosanac iz zatvora (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

evropol koordinisao akciju

POGLEDAJTE RAZBIJANJE BALKANSKOG KARTELA! Policija hapsi kriminalce, pao i Srbin, klanom komandovao Bosanac iz zatvora (VIDEO)

Crna Hronika

Danas je uhapšeno 37 članova kriminalne grupe sa Zapadnog Balkana koja se, uglavnom, bavila krijumčarenjem droge i oružja širom Evrope, saopštio je Evropol.

Od 37 osumnjičenih, 15 je uhapšeno u racijama koje su istovremeno izvršene širom Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Nemačke.

Uhapšeno je osmoro hrvatskih državljana, sedmorica državljana BiH, šestoro državljana Slovenije i jedan državljanin Srbije.

Akcija je koordinisana sa komandnog mesta u Zagrebu.

Kriminalni klan je, navodi se, predvodio državljanin Bosne i Hercegovine koji trenutno služi četvorogodišnju kaznu zatvora u Italiji. On je nastavio da organizuje kriminalne aktivnosti iz zatvorske ćelije, odakle je, veruje se, redovno izdavao naređenja i upustva svojim podređenima.

Tokom racija je zaplenjeno, između ostalog, 148.000 evra u gotovini, 18 komada vatrenog oružja, uključujući dva mitraljeza i 2.512 komada municije. Pored toga, zaplenjeno je 15 kilograma kokaina, 11 kilograma heroina, tri kilograma amfetamina, sedam kilograma marihuane i 10 kilograma hašiša. Ovu međunarodnu akciju prati složena istraga koju je vodila hrvatska Glavna policijska uprava, u okviru Operativne grupe "Balkanski kartel", navodi se u saopštenju Evropola.

Evropol je ranije osnovao Operativnu radnu grupu "Balkanski kartel", koja okuplja istražitelje iz cele Evrope i sveta, kako bi se efikasno izborio sa pretnjama koje dolaze iz ovog regiona. U okviru rada ove grupe nedavno je u Srbiji razbijena najveća organizacija za trgovinu drogom na Balkanu.

(Kurir.rs/mediji)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track