SRAMNO! Advokatica roditelja dečaka ubice iz Ribnikara šokirala: Suđenja su suluda, oni nemaju toliko novca MAJKA ŽRTVE: VREĐA ME
Foto: Nenad Kostić

parnični postupak

SRAMNO! Advokatica roditelja dečaka ubice iz Ribnikara šokirala: Suđenja su suluda, oni nemaju toliko novca MAJKA ŽRTVE: VREĐA ME

Crna Hronika -

Suđenje porodici dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je 3. maja 2023. ubio devet učenika te škole i radnika obezbeđenja, a ranio više njih, još uvek je u toku, a pored krivičnog postupka, protiv njih je pokrenut i parnični postupak, nakon što su ih porodice nastradalih tužile zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Nemanja Nikolić

Na prethodnim ročištima svedočili su roditelji ubijene dece. Oni su opisivali kako je izgledao 3. maj, ali i kako sada žive bez svoje dece. Njihove reči svima su izazvale suze i otvorile pitanje: "Zbog čega roditelji dečaka ubice nisu preduzeli ništa da spreče masakr, kako je moguće da nisu primetili da se s njihovim sinom nešto dešava, zašto ga je otac vodio u streljanu, zašto mu je oružje učinio dostupni i zbog čega su zataškavali da je njihovo dete imalo krize svesti?".

Pitanje koje možda i najviše muči roditelje žrtava jeste: "Zašto ni jednom nisu rekli "krivi smo?"

Međutim, sudeći po izjavi advokatice roditelja maloletnog ubice, njegove roditelje izgleda da brine samo jedno "kako da sačuvaju svoje stanove, kuće i placeve, odnosno novac"?!

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Naime, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog u petak istakla "da smatra da su ovi parnični postupci potpuno suludi i da roditelji ubijenih traže previše novca", zanemarujući činjenicu da je reč o tragediji nemerljivih razmera.

- Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova - rekla je Ivelja ispred Palate pravde i dodala kako prvo moraju biti izmireni sudski troškovi, advokatski, kao i izvršiteljski i tek na kraju ono glavno, a to je naknada štete tužiocima.

Na ovu temu osvrnula se i Milanka Negić, majka ubijene devojčice Sofije, koja je tokom potresnog svedočenja skrenula pažnju upravo na ovo izlaganje advokatice dečaka-ubice i njegovih roditelja, i njene zahteve "da se postupak obustavi iz razloga što oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sve to".

Milanka Negić, Majka Devojčica, OŠ Vladislav Ribnikar, Masakr
foto: Nebojša Babić

- Vređa izlaganje advokatice koja je zatražila da se postupak obustavi jer oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sudske troškove i tužbene zahteve porodica - rekla je Milanka u sudnici.

Na izjavu Marine Ivelje reagovao je i Ognjen Božović, zastupnik oštećenih porodica.

- Ovaj postupak ne vodi se radi naknade nematerijalne štete koliko radi utvrđivanja građansko-pravne odgovornosti, a na osnovu iskaza roditelja, dobijeni iznos biće svakako usmeren u humanitarne svrhe - rekao je tada advokat.

Kosta Kecmanović, Vladimir Kecmanović, Miljana Kecmanović
foto: Petar Aleksić, Stefan Stojanović/ Mondo, Privatna arhiva

Blokirana imovina roditelja dečaka ubice: Pokušali da prenesuna treće lice

Nakon majske tragedije, porodica dečaka ubice radila je na tome da zaštite svoju imovinu, kako bi je preneli na treće lice, odnosno poklonili nekom od rođaka, a otac dečaka koji se od tog momenta nalazi u pritvoru, tada je zatražio da mu u posetu u pritvor dođe notar, nakon čega je i usledila nova odluka suda.

Pa da podsetimo, sud je doneo odluku u vidu privremene mere zabrane raspolaganja, prodaje ili prenosa imovine porodici dečaka ubice, koja će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka, i to na osnovu predloga oštećenih koji su dobili informaciju da roditelji dečaka ubice planiraju da prenesu imovinu na treće lice, iz razloga što bi na taj način mogli onemogućiti da naplate odštetu na kraju sudskog postupka za pretrpljenu duševnu bol i patnju.

Bonus video:

03:39

DEČAK NE MOŽE U ZATVOR, ALI NEKO ĆE SNOSITI POSLEDICE! Advokat Roskić za Kurir TV: Otac je morao da čuva pištolj zaključan u sefu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track