EKSKLUZIVNA SLIKA! Vukotić i Zvicer u zagrljaju na proslavi! OVO JE JEDINI DOKAZ DA SU ŠKALJARCI I KAVČANI NEKADA BILI JEDAN KLAN
Foto: Privatna Arhiva

rat klanova

EKSKLUZIVNA SLIKA! Vukotić i Zvicer u zagrljaju na proslavi! OVO JE JEDINI DOKAZ DA SU ŠKALJARCI I KAVČANI NEKADA BILI JEDAN KLAN

Crna Hronika -

Rat kotorskih klanova, koji je odneo više od 60 života, počeo je u Valensiji pre 10 godina, kada je iz jednog stana nestalo 200 kilograma kokaina. Te 2014. dotad jedinstveni škaljarski klan podelio se na škaljarski i kavački, a o tome da su sada ljuti neprijatelji nekada bili najbolji drugovi svedoči i fotografija koja je nastala 2008. u Crnoj Gori, a koju Kurir ekskluzivno objavljuje.

Božović, Kašćelan, Todorović, Vukotić, Dedović i Zvicer (s leva na desno)
Božović, Kašćelan, Todorović, Vukotić, Dedović i Zvicer (s leva na desno)foto: Privatna Arhiva

Sada pokojni vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić i odbegli vođa "kavčana" Radoje Zvicer pozirali su nasmejani i zagrljeni, a u njihovom društvu našli su se i "kavčani" Igor Božović i Slobodan Kašćelan, kao i "škaljarci" Igor Dedović i Dalibor Daba Tomović.

- Slika koja svedoči o nekadašnjem prijateljstvu i jedinstvu dva klana nastala je pre 16 godina na jednoj proslavi. Na njoj su nasmejani i zagrljeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Dalibor Tomović, Jovan Vukotić, Igor Dedović i Radoje Zvicer. Od njih šestorice, danas ih je troje ubijeno, dvoje je iza rešetaka, a jedan je u bekstvu. Poznato je da su u godinama posle izbijanja sukoba Vukotić i Zvicer nudili milione evra za glavu onog drugog - kaže naš izvor.

On dodaje da je sedam godina posle nastanka ove slike počelo krvoproliće, a prva žrtva u ratu bivših prijatelja bio je Goran Radoman, koji je izrešetan na Novom Beogradu u februaru 2015. godine.

"Ja sam vas napravio, ja ću i da vas uništim", čuvena je rečenica koju je, navodno, izgovorio Slobodan Kašćelan, jedan od osnivača kavačkog klana.

Dobrota, Jovan Vukotić, Radoje Zvicer
foto: Petar Aleksić, Privatna Arhiva

- Radoman je postao prva žrtva jer je iz njegovog stana u Valensiji nestao kokain. On se u to vreme nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajke. Međutim, dok se Radoman vratio u Španiju, droga je bila nestala - podseća izvor.

Isti sagovornik napominje da je, prema jednoj verziji, Radoman prisvojio drogu vrednu 20 miliona evra, dok mu je, prema drugoj verziji, droga ukradena.

- Navodno, braća Igor i Jovan Vukotić su poverovali da je kokain ukraden, dok je Zvicer okrivio Radomana za nestanak tovara. Počeli su da sumnjaju jedni u druge, nastala je panika i dotad jedinstveni klan, na čijem su čelu bili Kašćelan i Zvicer, odvojio se, a šefovi "škaljaraca" postaju Igor Dedović i Jovan Vukotić, kao i Jovanov rođeni brat Igor.

Radoje Zvicer
foto: Libertas press, Printscreen, detective-info.com.ua

Izvori podsećaju i da su Zvicer i Vukotić zatim nudili milione evra za glavu ovog drugog, a 8. septembra 2022. u Istanbulu je likvidiran Jovan Vukotić. Zbog njegovog ubistva uhapšeni su pripadnici kavačkog klana, kojima se sada sudi u Turskoj.

Igor Dedović
Igor Dedovićfoto: MUP RS

- Pre Vukotića, nastradali su Igor Dedović i Dalibor Tomović, druga dvojica "škaljaraca" sa slike. Dedović je ubijen 19. januara 2020. u Atini, a Tomović je 11. aprila 2021. nađen u iznajmljenom autu na napuštenom parkingu u Kotoru s ranom od metka na glavi. Iako je njegova smrt okarakterisana kao samoubistvo, mnogima je sumnjivo što su nađene dve čaure, a Tomović je, navodno, pre smrti išao da se sastane s jednim pripadnikom kavačkog klana - podseća izvor.

Imena

Prigradska naselja

Interesantno je i da su dve kriminalne grupe imena dobile po prigradskim naseljima Kotora - Kavač i Škaljari.

škaljarci, Kavčani, groblje, Kotor
foto: Petar Aleksić

- Prve komšije, najbolji prijatelji koji su zajedno rasli u malom primorskom gradu, postali su krvni neprijatelji - kaže izvor.

"Škaljarci" sa slike

x 19. januar 2020 - Igor Dedović likvidiran u Atini

x 11. april 2021 - Dalibor Daba Tomović nađen mrtav u Kotoru

x 8. septembar 2022 - Jovan Vukotić ubijen u Istanbulu

Grob Jovana Vukotića u mestu Čevo u Crnoj Gori
Grob Jovana Vukotića u mestu Čevo u Crnoj Gorifoto: Petar Aleksić

"Kavčani" sa slike

- 13. april 2021 - Igor Božović uhapšen u Portugalu i još je u zatvoru

- 21. april 2021 - Slobodan Kašćelan uhapšen u Crnoj Gori i još je u zatvoru

- 21. april 2021 - Radoje Zvicer pobegao iz Crne Gore i otad je u bekstvu

štampano izdanje 19.4.2024.
foto: Kurir
07:51

ZVICERA ŠTITE PARAPOLICIJSKE SLUŽBE?! Spasić: Zvicer je vezan za suprugu, ja bih ga tu tražio SLUČAJ PREPUN MISTERIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track