DRUGOOSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE REŠIO DA PROGOVORI? Srđan ćutao, razmišljao pa ovako poručio preko advokata
Foto: Nemanja Nikolić

poručio preko advokata

DRUGOOSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE REŠIO DA PROGOVORI? Srđan ćutao, razmišljao pa ovako poručio preko advokata

Crna Hronika -

Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), preko branioca je poručio da više ne želi da se brani ćutanjem, već da će progovoriti o zločinu.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, on je dva dana razmišljao o tome da da iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sada je konačno doneo tu odluku.

- Branilac osumnjičenog Srđana Jankovića najavio da će osumnjičeni u narednom periodu izneti odbranu - rečeno je za Blic u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Devojčica, Danka, Danka Ilić, Bor
foto: Printskrin/Facebook

Dejan priznao zločin

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja. Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući komšinice.

Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premesti telo dvogodišnje devojčice Danke, pušten je na slobodu.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja