Dedić prao Šarićeve pare?

Podgorica

Dedić prao Šarićeve pare?

Crna Hronika -
Nikada nikakve poslove nisam radio s Darkom Šarićem i mislim da će to istraga i sud utvrditi, ako ih bude zanimalo, rekao je budvanski biznismen

PODGORICA - Budvanski biznismen Blažo Dedić, čijem preduzeću "Maestral inženjering" je Centralna banka blokirala račun zbog dugova državi, pod istragom je crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u pranju prljavog novca odbeglog narkobosa Darka Šarića.

Istraga traje duže od dve godine, a Dedić za to vreme pokušava da se reši milionskih dugova u koje je zapao, uglavnom, od 2009, kada mu je krenulo nizbrdo.

Njegova imovina u Budvi, Kotoru i Ulcinju je pod hipotekama Hipo Alpe Adrija banke i Crnogorske komercijalne banke, kojima duguje oko 10 miliona evra.

"Nikada nikakve poslove nisam radio s Darkom Šarićem i mislim da će to istraga i sud utvrditi, ako ih bude zanimalo", rekao je Dedić.

On je ranije negirao i navode specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina, kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje druge firme "Maestraltours".

Dediću su u Srbiji zaplenjeni vredni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track