AKO JE DIJANA MRTVA, NI MENI ŽIVOTA NEMA: Ovo su bile poslednje reči ubijenog Steve Jojića
Foto: Printscreen FB

Masakr u Žitištu potresao Srbiju

AKO JE DIJANA MRTVA, NI MENI ŽIVOTA NEMA: Ovo su bile poslednje reči ubijenog Steve Jojića

Crna Hronika -

Steva nije pitao za svoje zdravstveno stanje nego da li je Dijana živa, a potom je rekao: "Ako je mrtva, ni meni života nema" i ubrzo nakon toga je preminuo.

Ovo otkrivaju prijatelji Steve Jojića koji je jedna od pet žrtava krvavog pira Siniše Zlatića u kafiću „Makijato“ u Žitištu.Iako teško ranjen hicima iz automatske puške, koji su mu probili ruku i stomak, jedino o čemu je Steva Jojić razmišljao bilo je da li je Dijana Zlatić živa i kako da joj pomogne.

Foto: Printscreen/Facebook
Foto: Printscreen/Facebook

Poslednje Jojićeve reči koje je izrekao u bolnici u Zrenjaninu bile su upućene prijateljima i lekarima, a nisu se ticale njegovog zdravstvenog stanja.

"Steva je pitao kako je Vlada, a onda i da li je Dijana živa. Rekao je: „Ako nije živa, ni meni nema života", otkriva jedan od njegovih prijatelja.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Potresnu priču o poslednjim trenucima Stevinog života otkriva jedan od svedoka pucnjave, koji je u neverici gledao tela povređenih i mrtvih kako se gomilaju u bašti kafića “Makijato”, kobne noći petak na subotu.

"Prvi hici pogodili su Dijanu: cev puške iz koje je Siniša pucao bila je od nje udaljena svega dvadesetak centimetara. Pogodio ju je u stomak i grudi, a od udara puščanih zrna devojka je odletela tri metra unazad. Potom je cev usmerio ka Stevi, koji je pogođen u levu ruku i stomak, a zatim u Vladimira Mijatovića, koji je pao kao pokošen", kaže sagovornik.

Foto: Printscreen/Info centar Žitište
Foto: Printscreen/Info centar Žitište

Jovana Popović i Vladimir Kosović, preostale dve žrtve masakra, našle su se na liniji vatre, i njih su verovatno pogodili hici koji su prošli kroz Dijanu i Stevu. Svi ostali povređeni su od Sinišine nasumične paljbe i rikošetiranih metaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja