NASTAVLJENA POTRAGA ZA STUDENTOM: Božu otela sekta?!
Foto: Beta

Gornji Milanovac

NASTAVLJENA POTRAGA ZA STUDENTOM: Božu otela sekta?!

Crna Hronika -
Kao da je u zemlju propao. Tri dana naprestano tragamo, ali nikakvog traga nema. Lakše bi bilo da je sneg, rekao je Dragan Đunisijević, lovac

GORNJI MILANOVAC - Puna tri dana traje potraga za Božom Ilićem (19), koji je nestao u noći između subote i nedelje u takovskom selu Ručići, ali i dalje nema nikakvih rezultata. U međuvremenu, pored mnogobrojnih lovaca, meštana Ručića i okolnih sela, u potrazi učestvuju i pripadnici Žandarmerije sa specijalno obučenim psima tragačima. Rođaci mladića, međutim, strahuju da je u nestanak "prste umešala" neka sekta.

Ovaj mladić, da podsetimo, u subotu je sa ocem Dragutinom došao u selo, gde je trebalo da prespavaju. Oko jedan sat iza ponoći, Božo je ustao iz kreveta, skinuo svu odeću sa sebe i krenuo pešice u noć. Otac je pokušao da ga zaustavi, ali mladić nije želeo da stane, a na očevo pitanje gde je krenuo, odgovorio mu je: "Idem da tražim spasitelja", pišu Večernje novosti.

Nesrećni otac vratio se do kuće po auto, ali više sina nije mogao da pronađe. Od tada mu se gubi svaki trag.

- Kao da je u zemlju propao. Tri dana naprestano tragamo, ali nikakvog traga nema. Lakše bi bilo da je sneg - rekao nam je Dragan Đunisijević, lovac.

- Potragu otežava to što se u ovim selima nalazi dosta napuštenih imanja i domaćinstava. Sve je zaraslo u korov i šiblje, pa ne možemo da pronađemo nikakav trag. Došla je i Žandarmerija, ali još nema nikakvih vesti...

Roditelji mladića Dragutin i Mira, kao i Božova sestra, u šoku su i neverici. Sve ih je iznenadio postupak njihovog sina i brata. Ništa nije nagoveštavalo da ovako nešto može da se dogodi.

- Teško im je, samo plaču, hvataju se za glavu i uvek se isto pitaju "šta se dogodilo sa našim Božom" - kažu nam Ilićevi rođaci iz Ručića, navodeći da je mladić "potpuno normalan i društven, kao i da ni njegovi drugovi ne znaju šta je sa njim".

Policijska uprava Gornji Milanovac apelovala je i na građane, da ukoliko imaju bilo koju informaciju koja bi pomogla u pronalaženju nestalog mladića, to jave na broj telefona 032/713-225.

Korov

Potez koji se pretražuje je, po svedočenju lovaca, zarastao u korov i šiblje. Zasad tragači ne mogu da pronađu nikakav trag. Otac Dragutin u utorak nije imao snage da govori sa novinarima. Ilićevi rođaci strahuju da je njihov Boža "otišao na nagovor sektaša" i da je vrbovan.

( Večenje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track