JOŠ NIJE DAO ISKAZ U TUŽILAŠTVU: Policajac danas o napadu Dušice Jevđenović suzavcem na njega?!
Foto: Facebook

Istraga protiv bahate savetnice

JOŠ NIJE DAO ISKAZ U TUŽILAŠTVU: Policajac danas o napadu Dušice Jevđenović suzavcem na njega?!

Crna Hronika -
BEOGRAD - Da li će Bojan Milenković, policajac kog je „savetnica“ Dušica Jevđenović isprskala suzavcem, danas najzad posetiti tužilaštvo?

Ako je suditi prema dosadašnjoj praksi, Milenkovićev odlazak u kabinet postupajućeg tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva nije izvestan. Naime, umesto njega se u tužilaštvu do sada pojavljivao samo njegov advokat, koji je pravdao policajčev izostanak bolovanjem uzrokovanim napadom Jevđenovićeve. To se poslednji put dogodilo 10. novembra.

Milenkovićevo „izbegavanje“ da da iskaz ujedno je i osnovni razlog zašto istražni postupak protiv bahate savetnice u Ministarstvu inostranih poslova stoji u mestu.

Podsećamo, Dušica Jevđenović (24) iz Beograda napala je u junu ove godine policajce koji su u Ulici Peđe Milosavljevića na Bežanijskoj kosi privodili njenog brata Ivana, koji im je prethodno pretio gasnim pištoljem. Najteže je prošao pomenuti Milovanović, kog je savetnica isprskala suzavcem u oči, ali napadnuta su i dvojica njegovih kolega. Savetnicu je smirila tek patrola Interventne policije, koja je došla na poziv napadnutih kolega.

Tokom intervencije, Jevđenovićeva je vređala policajce, govorila im da „ne znaju s kim se kače“, i pretila im diplomatskim pasošem. Brat i sestra Jevđenović su potom odvedeni u stanicu policije Novi Beograd a odmah je o incidentu obavešten i dežurni tužilac u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Utvrđeno je da su oboje u momentu incidenta bili pijani: konkretno, u krvi im je izmereno više od jednog promila alkohola..

Tadašnji ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, demantovao je da je Jevđenovićevoj dao diplomatski pasoš kojim je pretila policajcima. Demantovano je i da ona radi u ovom ministarstvu.

(Blic/M.Jovićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja