NIŠ: Migranti u teškom, ali stabilnom stanju
Foto: M.M.

Posle teške nesreće na auto-putu

NIŠ: Migranti u teškom, ali stabilnom stanju

Crna Hronika -

NIŠ - Migranti zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu, nakon saobraćajne nesreće na auto-putu, u teškom su ali stabilnom stanju, izjavio je nakon njihovog obilaska direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

On je rekao da je petnaestogodišnji dečak povredjen u noćašnjem udesu na auto-putu umro u toku prepodneva zbog teških povreda glave i grudnog koša.

"Ne očeujemo neke značajnije komplikacije kod preostalih deset pacijenata, ali pouzdane prognoze moći ćemo da damo tek za dan ili dva", istakao je Radovanović.

Foto: M. M.
Foto: M. M.

Direktorka Dečije klinike Anđelka Slavković kazala je da se na toj klinici sada nalazi petoro dece, od kojih troje na intenzivnoj nezi. "Jedno dete je operisano, a još dvoje dece pripremamo za operativno zbrinjavanje. Svi imaju teške povrede glave i grudnog koša i prelome ekstremiteta", kazala je Slavkovićeva.

Ona je izjavila da će biti operisana i devojčica od pet ili šest godina koja je u toku prepodneva naknadno pronadjena u šahtu pored puta. "Ona je primljena promrzla, ali bez težih povreda. Biće operisana zbog povreda trbušnog zida", istakla je Andjelka Slavković.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić rekao je nakon obilaska povredjene dece da je nesreća na auto-putu kod Draževca posledica neprilagodjene brzine kretanja i velikog broj putnika u vozilu. Mitić je kazao da je uvidjaj još u toku, tako da će se naknadno znati svi detalji udesa.

On je naglasio da je vozač i dalje u bekstvu, ali da policija očekuje da "vrlo brzo bude identifikovan". U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se jutros dogodila na auto-putu Beograd-Niš kod sela Draževca, na licu mesta su poginula dva migranta iz Avganistana. Do nesreće je došlo kada je "pasat" u kome se nalazilo 15 migranata iz Avganistana, Sirije i Irana udario u zaštitnu ogradu pored puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja