POSTUPAK ZBOG ODAVANJA POVERLJIVIH INFORMACIJA: Suđenje Branku Lazareviću odloženo za 21. februar
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

POSTUPAK ZBOG ODAVANJA POVERLJIVIH INFORMACIJA: Suđenje Branku Lazareviću odloženo za 21. februar

Crna Hronika -

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu za 21. februar.

Portparol Višeg suda Bojana Stanković rekla je da je sudjenje odloženo jer je sudija doneo rešenje o izdvajanju odredjenih spisa iz dokaza, na šta je odbrana uložila žalbu, o čemu treba da se izjasni Apelacioni sud.

Lazareviću, nekadašnje šefu kabineta tadašnjeg ministra policije Ivici Dačiću, sudi se u objedinjenom postupku u kojem su optuženi i nekadašnji rukovodilac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Odbrana je tokom prethodnih ročišta ukazala na mogućnost političke pozadine u procesu, ističući da se radi o nezakonitom prisluškivanju čiji sadržaj ne može biti upotrebljena kao dokaz na sudu, a tužilaštvo je to negiralo.

Sudjenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu, iz šestog pokušaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja