UŽAS NA TISI: Udavili se brat, sestra i drug!
Foto: Dragana Udovičić

Troje dece se utopilo kod Novog Kneževca

UŽAS NA TISI: Udavili se brat, sestra i drug!

Crna Hronika -
Kristijana P. (15) se kupala u vodi kad ju je vir poneo u smrt, a brat Laslo M. (12) i Danijel I. (13) stradali pokušavajući da je spasu

ÐALA - Devojčica Kristijana P. (15), njen brat Laslo M. (12) i dečak Danijel I. (13) udavili su se juče po podne u reci Tisi u pograničnom mestu Ðala, koje se nalazi nedaleko od Novog Kneževca.Kako nezvanično saznajemo, nezapamćena tragedija dogodila se dok su se deca kupala u nebezbednom delu reke, u blizini zalivnog sistema s pontonom, koji crpi vodu za 300 hektara oranica i pravi opasne virove i struje.- Devojčica je znala da pliva i prva je skočila u reku, a za njom i dvojica dečaka. Voda ju je ubrzo ponela i ona je počela da se davi, a slično se dogodilo i njenim drugovima. Oni su verovatno pokušali da joj pomognu kad su videli šta se dešava, ali u tome nisu uspeli, već ih je sve troje povukao vir - rekao je izvor Kurira i dodao:- Taj zalivni sistem ima obezbeđenje koje ne dozvoljava nikome ni da priđe, a kamoli da se kupa na tako opasnom mestu na kom ni najiskusniji plivači ne bi imali nikakve šanse. Pre nekoliko dana čuvar je udaljio grupu mladića koji su hteli tu da pecaju. Postavlja se pitanje šta se sada dogodilo i zbog čega obezbeđenje nije reagovalo, ako ga je uopšte i bilo - kaže naš sagovornik.Prema rečima našeg izvora, u trenutku tragedije s decom nije bio niko od odraslih, ali je bila još jedna devojčica.- Ona nije ulazila u vodu i s obale je posmatrala strahotu koja se odvijala u reci, pa je o tome brže-bolje obavestila policiju - priča naš izvor.U kikindskoj policiji za Kurir su sinoć potvrdili da je užasni događaj prijavljen oko 16 sati, a na lice mesta odmah su upućene patrole.- Dobili smo prijavu da su se devojčica i dva dečaka utopili u Tisi. Uviđaj je u toku i u međuvremenu je stigla i Žandarmerija, koja je uključena u pretragu terena i reke. Radi se na pronalaženju dece - rekli su sinoć u policiji.

Roditelji ih napustiliMALIŠANI ODRASTALI U HRANITELJSKOJ PORODICIKako su za naš list ispričali pojedini meštani Ðale, nastradala deca su romske nacionalnosti i bili su dobri i druželjubivi.- Brat i sestra su živeli u hraniteljskoj porodici. Pre nego što su došli u Ðalu, njih dvoje su, pošto su ih roditelji ostavili, bili u dve porodice u Kneževcu. Cela Ðala je u šoku, niko od nas ne može da veruje šta se dogodilo i veoma smo potreseni - priča jedan od stanovnika Ðale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track