ZAVRŠNE REČI 26. MAJA: Odbijeni predlozi Miškovićeve odbrane
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

ZAVRŠNE REČI 26. MAJA: Odbijeni predlozi Miškovićeve odbrane

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu odbio je danas niz predloga odbrane vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i najavio mogućnost da 26. maja otpočnu završne reči tužilaštva i odbrane, nakon čega će uslediti izricanje prvostepene presude.

Sud je odbio predloge koje je Miškovićev branilac izneo na prošlonedeljnom suđenju, među kojima su novo poresko veštanje, kao i saslušanje nekadašnjeg ministra finansija Božidara Đelića, koji je pred poslanicima obrazlagao poreski zakon koji je važio u vreme navodnih malverzacija iz optužnice protiv Miškovića.

Odbijeno je i ispitivanje poslanika Srpske napredne stranke i pedsednika zakonodavnog odbora Skupštine koji je usvojio mišljenje o porezima Aleksandra Martinovića, kao i bivših direktora Poreske uprave.

Miškoviću se sudi povodom optužbi za utaju poreza i navodno izvlačenje para iz putarskih preduzeća, odnosno da je sinu Marku pomogao u izbegavanju uplate poreza po odbitku za kapitalni dobitak iz trgovine akcijama PZP Niš.

Na današnjem suđenju, tužilaštvo za organizovani kriminal je sudu podnelo preciziranu optužnicu, koja je danas uručena i Miškoviću i njegovom braniocu. Precizirani deo optužnice, odnosi se na krivično delo poreska utaja u pomaganju, a tužilaštvo pored ostalog navodi da je Mišković bio svestan svog dela i njegove zabranjenosti.

Miškovićev advokat Zdenko Tomanović je tražio da se omogući dodatno vreme da se oni izjasne o izmenjenoj optužnici, odnosno da Mišković iznese odbranu tim povodom. Tomanović je takođe ostavio mogućnost da tim povodom predloži i nove svedoke.

Sudija Maja Ilić je odložila suđenje za 26. maj i napomenula da se tužilaštvo i odbrana pripreme za završna izlaganja, kako "ne bi bilo iznenađenja", jer bi tada moglo da se krene sa završnim rečima.

Nakon što tužilaštvo, Mišković i njegov branilac izlože završne reči, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track