ZNAO JE DA MU JE ŽIVOT U OPASNOSTI: Šaranović još u decembru prijavio policiji da je na meti ubica
Foto: Printscreen Youtube

Osveta

ZNAO JE DA MU JE ŽIVOT U OPASNOSTI: Šaranović još u decembru prijavio policiji da je na meti ubica

Crna Hronika -

Slobodan Šaranović koji je večeras ubijen u Budvi je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u Hotelu Slavija u Beogradu, ubijenog u naselju Dedinje oktobra 2009. godine.

Šaranović je sumnjao da iza ubistva njegovog brata stoji Luka Bojović, zbog čega je u aprilu 2013. u Beogradu ubijen Lukin brat Nikola Bojović.

Podgorički list Dan pisao je da je krajem decembra 2016. Šaranović tužilaštvu i policiji prijavio da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali da je u poslednjem momentu odustao od te namere.

On je inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega. Po tvrdnjama Šaranovića, mladić mu je kazao kako ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga. Potom mu je predao pištolj i mobilni telefon. Šaranović je oružje i telefon predao policijskim inspektorima, naveo je Dan.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Iz Centra bezbednosti Budva, nakon što je od njega uzeta izjava, Šaranović je upućen u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gde je saslušan u prisustvu advokata i nadležnog tužioca. Tokom ispitivanja tvrdio je da mladića koji mu je prišao ne poznaje,ali da zna ko ga je poslao. On, međutim, nije želeo da otkrije tužiocu ko ga je poslao, saopštivši da će to rešiti sam.

Šaranović je proveo skoro tri godine u pritvoru, zbog sumnje da je naručio i organizovao ubistvo Bojovića i Miloša Vidakovića u Budvi.

Optužnica za sedam osoba

U julu prošle godine tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu je podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su 29. aprila 2013. u Beogradu organizovali i izvršili likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, a potom 2. jula u Budvi ubili Miloša Vidakovića iz Pančeva.

Optužnicom su bili obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.

Nikola Bojović, Foto: Privatna arhiva
Nikola Bojović, Foto: Privatna arhiva

Ispaljeno 15 hitaca

Šaranović, Koljenšić i Cvetanović optuženi su za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću.

Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je u klasičnoj sačekuši u ranim jutarnjim satima u Ulici carice Milice u Beogradu, u vreme kad je krenuo u pekaru. U njega je ispaljeno 15 hitaca, a kao ubica označen je Cvetanović. On je tokom istrage, navodno, negirao svoju umešanost u ubistvo, ali optuženi Vojinović je sve priznao i otkrio ulogu ostalih.

Kako su spekulisali mediji, motiv za ubistvo Nikole Bojovića bio je osveta Šaranovića njegovom bratu Luki, jer je sumnjao da je on kriv za ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića. Ovo je treća po redu optužnica, pošto je sud dve prethodne vraćao tužilaštvu na dopunu.

Crnogorsko tužilaštvo je takpđe 2014. podiglo je optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Viši sud iz Podgorice je Šaranoviću u decembru prošle godine ukinuo pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track