DS podržava poverenicu Nevenu Petrušić

DS podržava poverenicu Nevenu Petrušić

Politika -
Nedopustivo je objavljivanja privatnih elektronskih prepiski i konstrukcije koje se na osnovu njih plasiraju javnosti, navode demokrate

BEOGRAD - Demokratska stranka osudila je danas tekstove dnevnog lista Kurir o poverenici za zaštitu ravnopravnosti Neveni Petrušić, navodeći da je nedopustivo objavljivanja privatnih elektronskih prepiski i konstrukcije koje se na osnovu njih plasiraju javnosti.

DS je pozvala državne organe da preduzmu odgovarajuće mere, "čime bi sprečili brutalni medijski linč i zaštitili teško uspostavljene nezavisne institucije".

"Najoštrije osuđujemo nastavak kampanje kojom se urušavaju nezavisne institucije u Srbiji, a najnoviji primer napada na nezavisne institucije su optužbe koje se protiv poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić iznose u dnevnom listu Kurir", navodi se u saopštenju DS.

Podsetimo, list "Kurir" objavio je prepisku između poverenice i njenog kolege Milovana Bataka.

"Anđelija mi je javila da su je zvali iz banke i rekli joj da nešto potpiše. Novac može da podigne sutra, ali sam joj rekla da ne mora da žuri, pošto se sprema za odlazak na doček. Podići će novac 9. i doneti mi kad se budemo videle na predavanjima. Doneću novac da platimo razliku u kartama i vidimo šta sa ostatkom - doslovno piše u imejlu koji je Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, uputila kolegi Milovanu Bataku 30. decembra prošle godine.Ova prepiska budi sumnju gde je završio honorar od 287.280 dinara koji je Anđeliji Adamović, asistentkinji Nevene Petrušić, uplaćen za pisanje Priručnika o modelu medijacije u slučajevima diskriminacije, iako u tom projektu nije ni učestvovala, saznaje Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track