Dulićev pomoćnik pušten na slobodu
Foto: Beta

Saslušan

Dulićev pomoćnik pušten na slobodu

Društvo -
Janjić je u subotu saslušan u policiji, kojoj je zatim bilo naloženo da osumnjičenog za favorizovanje firme "Nuba invest" prilikom izdavanja dozvola za izgradnju optičkih kablova, uz krivičnu prijavu privede u Tužilaštvo za organizovani kriminal

BEOGRAD - Bivšem pomoćniku ministra za prostorno planiranje Srbije Nebojši Janjiću ukinuta je mera zadržavanja, pošto je saslušan u tužilaštvu. Janjić je u Tužilaštvu saslušavan od 12 do 15 sati

Janjić je u subotu saslušan u policiji, kojoj je zatim bilo naloženo da osumnjičenog za favorizovanje firme "Nuba invest" prilikom izdavanja dozvola za izgradnju optičkih kablova, uz krivičnu prijavu privede u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U vezi s tim predmetom saslušan je i bivši generalni direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, dok bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić nije saslušan jer uživa poslanički imunitet. Skupština Srbije u ponedeljak treba odluči o ukidanju imuniteta Duliću.

Administrativni odbor u subotu je na sednici zatvorenoj za javnost, predložio parlamentu da Duliću ukine imunitet. Bivši ministar se pozvao na imunitet kada je policija pokušala da ga privede u njegovoj kući u Subotici, po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak u subotu je saslušan u policiji i pušten, dok je Janjiću posle saslušanja u policiji određeno zadržavanje do 48 sati.

Dulić je u subotu održao i konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, gde je negirao krivicu, tvrdeći da je reč o političkom progonu od "aktuelnog režima", kao i da nije prekršio Zakon o planiranu i izgradnji.

Bivši ministar je tada objasnio da se prilikom pokušaja privođenja pozvao na imunitet kako bi imao priliku da se obrati javnosti, ali da to više neće činiti.

Posle toga je otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova, gde je legitimisan i vraćen sa ulaza, uz obrazloženje da će ga, ako bude potrebno, pozvati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track