DVOSTRUKI ŽIVOT: Pobegao iz zatvora, pa 11 godina glumio uzornog muža i oca!

Dolijao odbegli robijaš iz Mitrovice

DVOSTRUKI ŽIVOT: Pobegao iz zatvora, pa 11 godina glumio uzornog muža i oca!

Crna Hronika -
Dragan Tešić (46) iz Lopara u BiH lažno se predstavljao kao Dragan Popović, oženio se u Malči kod Niša i dobio četvoro dece. Svih ovih godina celo selo ga smatralo uzornim meštaninom

NIŠ - Vuk dlaku menja, ali ćud nikad!Dragan Tešić (46) iz bosanskog sela Lopare punih 11 godina vodio je dvostruki život. Tešić je 2002. pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, da bi se pod lažnim imenom nastanio u Malči kod Niša, gde se kao Dragan Popović oženio i dobio četvoro dece. Svih proteklih godina vodio je život uzornog građanina, ali je njegov pravi identitet otkriven kad je uhapšen zbog obijanja vikendica. Inače, Tešić je u zatvoru u Mitrovici bio upravo zbog krađa.Otkrili ga otisci prstijuU niškoj policiji navode da nisu ni slutili da će ih rad na rešavanju krađa vikendica dovesti do odbeglog robijaša koji se 11 godina uspešno krio.- On je uhapšen zbog sumnje da je obio više vikendica u selima Jelašnica i Prosek u opštini Niška Banja, odakle je odnosio poljoprivredne mašine, alat i druge stvari. Pretresom njegovog stana i pomoćnih prostorija nađen je deo ukradene robe, dok je ostatak osumnjičeni prodao u međuvremenu. Predstavio nam se kao Dragan Popović, ali kako nije imao nijedan dokumenat kojim bi dokazao identitet, proverom otisaka prstiju ustanovili smo da je reč o odbeglom zatvoreniku - kažu u niškoj policiji.Vest da je godinama živela sa beguncem, šokirala je Popovićevu tridesetjednogodišnju nevenčanu suprugu Jelenu.- Upoznali smo se 2003. godine u selu Badovince, gde sam radila, a on je držao kafanu. Izašli smo nekoliko puta i počeli da se zabavljamo. Iste godine sam se vratila kući u Malču, a on je odmah došao za mnom i od tada živimo zajedno. Imamo četvoro dece, od kojih najmlađe ima samo dva meseca! Nikad nisam posumnjala da je kriminalac, bavio se građevinskim poslovima i tako nas je izdržavao - uzdišući priča očajna supruga.Žena u šokuOna ističe da je Dragan imao ključeve od kuća ljudi kod kojih je radio i da se niko nije žalio da mu je nešto nestalo.- Nisam se zabrinula ni kad je došla policija, jer su kazali da moraju da ga privedu zbog neplaćene kazne. Međutim, ubrzo su se vratili s nalogom za pretres, a on je imao lisice na rukama! Našli su neke stvari za koje su kazali da su ukradene, među njima i motokultivator. Dragan mi je uvek govorio da je te stvari kupovao, nisam ni slutila da su tuđe - kaže supruga Jelena.Tašta: Bio je brižan zetDraganova tašta Snežana neprestano je plakala, tugujući nad sudbinom svoje unučadi.- Ovo neću preživeti, ovo je strašan udarac za sve nas. Mnogo sam ga volela, bio je brižan zet... Bolujem od astme, a on mi je uvek kupovao lekove. Bavio se poljoprivredom, čuvao tovilje, brinuo je da uvek imamo sve što nam treba. Ne mogu da shvatim da nas je sve vreme lagao! Izrodio je ovoliku decu, šta će oni jadni kad saznaju ko im je otac! Advokat nam je tražio 50.000 dinara da ga brani, rekla sam ćerki da ne da ni dinar. Dosta nam je zla naneo, pa sad još treba i branioca da mu plaćamo - kaže ogorčena tašta.Tešiću je zbog opasnosti od bekstva nakon saslušanja određen pritvor.

Ovde je započeo novi život... Kuća u Malči u kojoj je Tešić živeo
Ovde je započeo novi život... Kuća u Malči u kojoj je Tešić živeo

Robijao zbog krađaTešić je, kako saznajemo, u kaznionici u Sremskoj Mitrovici izdržavao kaznu od šest i po godina zatvora zbog krađa.- Nakon četiri godine boravka u zatvoru stekao je pravo na odsustvo. Međutim, umesto da se vrati na izdržavanje kazne, pobegao je i 11 godina smo ga tražili. Uhvaćen je slučajno, jer nismo imali nikakvih saznanja da se krije u okolini Niša - kažu naši izvori.Bekstva u Srbiji- Nenad T. (34) iz Rakovice od 1994. godine nalazio se u bekstvu pošto je osuđen zbog pljačke, a uhapšen je tek u septembru ove godine dok je trgovao ekstazijem.- P. P. je 2003. godine pobegao iz zatvora u Padinskoj skeli, uhapšen tek deset godina kasnije.- Osam pritvorenika pobeglo je 30. oktobra 2007. iz zatvora u Vršcu nakon što su izvalili rešetke na prozoru sobe u kojoj su bili smešteni.- Pritvorenik Boris R. (42) pobegao je 4. avgusta 2009. dok su ga dovodili u privatnu stomatološku ordinaciju u Novom Sadu.- Đuro O. (26) iz Vrbasa umakao je 11. juna 2011. iz zatvora u Novom Sadu. On je presekao rešetke na prozoru svoje ćelije i uspeo da pobegne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja