EKSKLUZIVNO: Mišković radio sa Šarićem!
Foto: Kurir

Kurir otkriva nova istraga policije

EKSKLUZIVNO: Mišković radio sa Šarićem!

Politika -
Proverava se veza Miškovića s Darkom Šarićem u okviru poslovanja PZP „Beograd“. Putarska firma je u sastavu „Nibens grupe“, čiji je vlasnik Milo Đurašković već hapšen

BEOGRAD - Ne pada iver...Policija uveliko istražuje poslovanje „Nibens grupe“, saznaje Kurir. U okviru te istrage došlo se do saznanja da su Marko Mišković, sin vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića, i Milo Đurašković, vlasnik tog preduzeća, radili sa odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem.- Proverava se veza Đuraškovića i Miškovića u okviru poslovanja Preduzeća za puteve „Beograd“, koje je u sastavu „Nibens grupe“ - kaže naš izvor.

Naime, konzorcijum Preduzeća za puteve „Niš„, „Emisio brokera“ i „Delta M“ u vlasništvu Miroslava Miškovića 23. juna 2005. godine kupio je 70 odsto društvenog kapitala Preduzeća za puteve „Beograd“.- Postoje ozbiljne naznake da je u proteklom periodu Mišković junior poslovao s narko-bosom, a svoje druženje nisu čak ni krili od javnosti. Međutim, istražuje se da li je nešto rađeno mimo zakona, jer postoji sumnja da je bilo takvih aktivnosti - navodi naš sagovornik. On nije hteo da kaže šta se konkretno radi, ali je naglasio da će javnost uskoro biti obaveštena. Prema njegovim rečima, o druženju Šarića i Miškovića upoznata je i međunarodna policija. Marko Mišković se nije javljao na brojeve dostupne redakciji, a Šariću i Đuraškoviću se već sudi.Darku Šariću se izgubio trag oktobra 2009. i sudi mu se u odsustvu pred Specijalnim sudom. U maju je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po čak pet optužnica zbog šverca više od tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Posebno mu se sudi zbog pranja novca stečenog od trgovine drogom, koji je ubacivao u legalne tokove srpske privrede za vreme privatizacije, ali su na optuženičkoj klupi samo njegovi saradnici, mahom privrednici i advokati preko kojih je završavao poslove.

Inače, i Duško Šarić, brat odbeglog narko-bosa, ima kriminalnu prošlost. On je u maju ove godine osuđen na osam godina zatvora zbog produženog krivičnog dela pranje novca.

Đuraškoviću se sudi zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra. Njemu je pre tri dana ukinut kućni pritvor.

Ateljević: Milo nije radio sa ŠarićemZoran Ateljević, advokat Mila Đuraškovića, negira da je njegov klijent poslovno sarađivao sa Šarićem.- Naravno da Milo Đurašković u svojim poslovnim aktivnostima nije imao saradnju s firmama Darka Šarića - kaže Ateljević.

Darko Šarić već godinama u bekstvu
Darko Šarić već godinama u bekstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track