EKSPLOZIJA U MITROVICI: Bombom na lokal brze hrane

Nova eksplozija u Mitrovici

EKSPLOZIJA U MITROVICI: Bombom na lokal brze hrane

Crna Hronika -
Eksplozija se dogodila u Ulici Sutjeska, a od siline eksplozije oštećena su tri lokala. Na meti napadača našao se lokal brze hrane „Do koske“, a uništeni su jedan kafić i sportska kladionica

KOSOVSKA MITROVICA - Strasti se raspiruju!

U severnom delu Kosovske Mitrovice u petak rano ujutru podmetnuta je još jedna bomba. Na svu sreću nije bilo povređenih, ali je načinjena velika materijalna šteta. Eksplozija se dogodila u Ulici Sutjeska, a od siline eksplozije oštećena su tri lokala. Na meti napadača našao se lokal brze hrane „Do koske“, a uništeni su jedan kafić i sportska kladionica.Kosovska policija pokrenula je istragu a regionalni šef operative KP Željko Bojić rekao je da se zasad ne zna koja vrsta eksploziva je korišćena.Treći napadDa podsetimo, pre samo nekoliko dana u ranim jutarnjim satima u Kosovskoj Mitrovici je, takođe, postavljen eksploziv na prozor stana odborničkog kandidata s liste Srpske liberalne stranke Nebojše Marića. On se, inače, povukao s liste te stranke i pozvao Srbe da ne izađu na predstojeće lokalne izbore 3. novembra. Takođe, u poslednjih mesec dana dogodio se još jedan napad na Srbe na KiM, kad je u kuću bivšeg sekretara za KiM Olivera Ivanovića upao nepoznati muškarac i napao njegovu suprugu. Do sada nijedna istraga nije završena, a sumnja se da je reč o političkim motivima.Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila incident koji se juče dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice. Kancelarija apeluje na nadležne da se pronađu i kazne vinovnici.Apel za mir- Apelujemo i iskreno se nadamo da će nadležni organi u pokrajini konačno početi da rade svoj posao i da će pronaći i zasluženo kazniti bar jednog vinovnika dosadašnjih mnogobrojnih zločina - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.(N. S.)

Dačić danas na KosovuPremijer Srbije Ivica Dačić posetiće danas Kosovo i Metohiju povodom predstojećih lokalnih izbora 3. novembra u toj pokrajini i posetiti manastir Gračanicu.Premijeru Srbije prošli put nije bio dozvoljen ulaz na KiM. Za ovu posetu odobrena mu je dozvola za verske posete. On je pretio i da će prekinuti pregovore s Prištinom ukoliko mu uskrate ulazak na KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track