NOVI BILANS: U napadima u Turskoj 43 poginula, 140 ranjenih

NOVI BILANS: U napadima u Turskoj 43 poginula, 140 ranjenih

Planeta -
Utvrdili smo da su napadači povezani sa prorežimskom (sirijskom) obaveštajnom organizacijom", rekao je zamenik turskog premijera Bešir Atalaj

ANKARA - Najmanje 43 osobe su poginule, a 140 je ranjeno u subotu u eksplozijama dva automobila bombe u Turskoj, nedaleko od granice sa Sirijom, saopštili su turski zvaničnici koji su za napad optužili grupu povezanu sa prorežimskom sirijskom obaveštajnom organizacijom.

"U velikoj meri smo kompletirali rad na identifikaciji napadača. Utvrdili smo da su napadači povezani sa prorežimskom (sirijskom) obaveštajnom organizacijom", rekao je zamenik turskog premijera Bešir Atalaj, ne imenujući tu organizaciju.

Napadi, koji su se desili u razmaku od 15 minuta, u turskom gradu Rejnaliju, podstakli su bojazni da bi Turska mogla da bude uvučena u sirijski građanski rat, navodi agencija AP.

Turska je već ugostila sirijsku opoziciju i pobunjeničke komandante, a pružila je utočište i stotinama hiljada sirijskih izbeglica, a u prošlosti je uzvratila na sirijske projektile koji su pali na njenu teritoriju.

http://www.youtube.com/watch?v=v9UuHCKL_PU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track