FANTOMI U AKCIJI: Izraelski avioni napali rusku pošiljku raketa u Siriji

U luci Latakija

FANTOMI U AKCIJI: Izraelski avioni napali rusku pošiljku raketa u Siriji

Planeta -
Zvaničnik bezbednosti rekao je da su meta napada u sirijskoj luci Latakija bile rakete zemlja-vazduh SA-125, ruske proizvodnje, za gađanje niskoletećih ciljeva na maloj udaljenosti.

VAŠINGTON/BEJRUT - Izraelski ratni avioni napali su jednu vojnu metu u Siriji, saopštili su američki zvaničnici. Agencija AP je prenela da je zvaničnik američke administracije čije ime nije objavljeno, potvrdio da se napad desio u noći između srede i četvrtka, ali nije hteo da iznese više detalja.

Drugi zvaničnik bezbednosti rekao je da su meta napada u sirijskoj luci Latakija bile rakete zemlja-vazduh SA-125, ruske proizvodnje, za gađanje niskoletećih ciljeva na maloj udaljenosti. Najmanje dva puta ove godine Izrael je izveo napade iz vazduha na kontigente raketa u Siriji.

Agencija AFP prenela je saopštenje iz Bejruta opozicione Sirijske opservatorije za prava čoveka koja kaže da su se jutros u zoru čule eksplozije iz vazduhoplovne baze sirijske vojske kod Latakije, na obali Sredozemnog mora. AFP dodaje je od izvora u sirijskim snagama saznao da je jedan projektil pao u bazu i izazvao požar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track