(FOTO) Ovo su snimci ruskih tenkova na granici sa Ukrajinom!
Foto: AP

NATO objavio

(FOTO) Ovo su snimci ruskih tenkova na granici sa Ukrajinom!

Planeta -
Komandant NATO u Evrop izjavio je da bi Alijansa mogla da razmesti svoje vojnike u zemljama članicama na istoku Evrope, koje se osećaju ugroženo
1 / 3 Foto: AP

Satelitski snimci koji su objavljeni danas, a nastali 26. marta prikazuju ruske tenkove i avione stacionirane na teritoriji 50 kilometara od ruske granice sa istočnom Ukrajinom. Fotografije je objavio NATO i vide se dve ruske vazduhoplovne baze.

Komandant NATO u Evropi, general Filip Bridlav izjavio je juče da bi Alijansa, kao odgovor na rusku vojnu pretnju Ukrajini, mogla da razmesti svoje vojnike u zemljama članicama na istoku Evrope, koje se "osećaju ugroženo".

Bridlav je agenciji Asošiejted pres rekao da ne bi isključio angažovanje nijedne zemlje, uključujući i SAD. Ministri inostranih poslova 28 zemalja članica NATO-a ovlastili su američkog vazduhoplovnog generala Bridlava da, do utorka, predloži mere koje bi zemljama Alijanse najbližim Rusiji, demonstrirale da uživaju podršku saveznika.

Ranije tokom dana, Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je danas rezoluciju o Rusiji, kojom je ruska delegacija lišila prava glasa i isključena iz svih rukovodećih organa u toj organizaciji do kraja godine, javio je Itar-Tass, prenoseći i da ruska delegacija zbog ograničenja ovlašćenja hitno napušta prolećno zasedanje PS SE.

(Kurir/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track