ŠEŠELJU IZVADILI TUMOR Jadranka: Plašim se za Voju!

Dramatično: Lider SRS u životnoj opasnosti

ŠEŠELJU IZVADILI TUMOR Jadranka: Plašim se za Voju!

Politika -
Lider radikala operisan zbog kancera po hitnom postupku, a prilikom intervencije odstranjeno mu 30 centimetara debelog creva

BEOGRAD - Kritična situacija!

Lider SRS Vojislav Šešelj operisan je u četvrtak po hitnom postupku u Holandiji zbog kancera debelog creva. Prilikom intervencije odstranjeno mu je 30 centimetara creva.

Prema prvim informacijama, operacija je uspešno prošla, ali Jadranka Šešelj i dalje mnogo strahuje zbog zdravstvenog stanja svog supruga. Juče nije uspela da ga vidi jer joj to nije dozvolila holandska policija.

Na intenzivnoj nezi

Jadranka je za Kurir rekla da je sa sinom Aleksandrom odjurila u Hag čim je čula da je zdravlje njenog supruga ugroženo.- Bili smo u poseti u sredu, ali su nam bez obrazloženja rekali da ne možemo da ga vidimo. Bili smo u čudu. Po podne nas je pozvao doktor Falke i kratko rekao da se Vojislav ne oseća dobro i da će morati da ga operišu. Međutim, najteže mi je što nam holandska policija ne dozvoljava da ga vidimo, a Vojislav je još na odeljenju intenzivne nege. Moraćemo da tražimo posebnu dozvolu Tribunala - priča Jadranka.Odlagali lečenjeUz veliki uzdah ona objašnjava da je Šešelju prošle nedelje ustanovljen kancer debelog creva, zbog čega su tokom operacije morali da mu odstrane čak 30 centimetara ovog organa. - Operisan je po hitnom postupku. Međutim, loše je što se žalio godinu i po dana da ima smetnje, ali tek prošle nedelje su mu odobrili detaljne preglede, isto kao i kad je operisao srce. Stalno su mu odlagali preglede, dok mu nije postalo zaista loše. Još mi je strašnije što nemam mnogo informacija - priča uznemireno supruga lidera SRS. Na ivici suza, kaže da će ga prebaciti u zatvorsku bolnicu čim bude mogao da napusti intenzivnu negu.Potpredsednik RS Milorad Mirčić rekao je da je operacija, prema informacijama kojima raspolaže, bila uspešna.

Zoran KrasićRAK JE DOBIO ZBOG RADIKALAZoran Krasić, potpredsednik SRS, rekao je da je Šešelj dobio rak od stresa pre godinu dana, a sve zbog loših izbornih rezultata SRS.- Tada je bolest krenula, a lekari su konstatovali kancer debelog creva posle tri meseca - kaže Krasić. Isto kaže i Vjerica Radeta.- Lekari misle da je tumor dobio zbog izuzetno jakog stresa pre oko godinu dana, a to jedino može da bude zbog našeg lošeg rezultata 2012 - kazala je Radeta.

Dr Dragan BasarićSAČEKATI PATOLOGASvuda u svetu, kao i kod nas, operacije debelog creva su manje-više rutinske. Odstranjuje se nezdravi deo debelog creva i spoje krajevi zdravog - kaže Dr Dragan Basarić, hirurg u KBC. - U zavisnosti od toga na kojoj visini se nalazi tumor, koliko je zahvaćeno i na kojoj je razdaljini, pristupa se operaciji. Nezdravi deo se nosi na dalje ispitivanje kod patologa i u zavisnosti od rezultata određuje se terapija - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track