KLANICA U LUGANSKU: Pljušte granate, tela razbacana po ulicama
Foto: Printscreen RT

Nove žrtve

KLANICA U LUGANSKU: Pljušte granate, tela razbacana po ulicama

Planeta -
Gradonačelnik Luganska traži prekid rata i pregovore

LUGANSK - Dve osobe su poginule, a sedam je ranjeno u granatiranju Luganska, na istoku Ukrajine, saopštila je pres služba samoproglašene Luganske Narodne Republike, preneo je Itar-Tass.

Očevici su ispričali da je nekoliko granata palo na centar grada tokom noći. Jedna žena je poginula, a jedan muškarac je prebačen u regionalnu bolnicu sa ranom od projektila, koji je pogodio stambenu kuću u ulici Menžinski, navela je pres služba.

Jedan muškarac je poginuo od ranjavanja vatrenim oružjem, a sedam osoba je zadobilo rane od granata koje su pale na stambene kuće u više delova Luganska.

Olgu je komšija izveo iz njene zapaljene kuće, a kuda će... Foto AP
Olgu je komšija izveo iz njene zapaljene kuće, a kuda će... Foto AP

Nekoliko mina je eksplodiralo u regionalnoj onkološkoj klinici u Lugansku i ona je tom prilikom teško oštećena.

Gradonačlenik Luganska Sergej Kravčenko pozvao je sve strane u oružanom sukobu da prekinu vojne akcije i da odmah sednu za pregovarački sto.

"Rat je stigao u kuće stanovnika, vojne operacije se vode na ulicama, ljudi ginu, granate uništavaju kuće i škole", poručio je on u saopštenju, dodajući da je granatiranje grada sa pola miliona stanovnika zločin protiv sopstvenog naroda. Gradonačelnik je tražio da se odmah prestane sa uništavanjem grada i njegovih stanovnika.

"Svaka razumna osoba shvata da sve sukobe, uključujući vojne, treba rešavati za pregovoračkim stolom, a ne bombardovanjem i granatiranjem stambenih oblasti", izjavio je Kravčenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track