Alo, Srbine!

Alo, Srbine!

Komentar dana -

Alo, Srbine! Česta uzrečica u Srba kada su nečim šokirani. E juče je većina Srba verovatno bila šokirana kada je čula čelnika Srpske akademije nauka i umetnosti, koji nam je „otvorio oči“ (pre bih rekla da je mnogim prognanim Srbima kojima je sve uništeno ili oteto otvorio još nezaceljene rane) da „Kosovo de fakto i de jure“ više nije naše, te da na dostojanstven način treba da ga napustimo.

Alo, Srbine! Istina je da se čelnik SANU „ogradio“ da je izneo lični stav, a ne stav Akademije, ali teško da ga je Radio Beograd pozvao da govori u lično ime. Naravno da je uvaženi profesor Kostić personifikacija SANU. Makar dok je na njenom čelu. Nego, nek o tome da li mu je tu mesto neko drugi odlučuje...U međuvremenu, šta ćemo sa njegovom bombastičnom izjavom koju su jedva dočekali u Prištini? Eno ih, likuju. Naravno da će likovati kada nas u ovom trenutku, kada u Briselu bijemo žestoku bitku za Kosovo, čelnik Srpske akademije nauka, dakle institucije od velikog respekta i značaja, mrtav ladan „posavetuje“ da se povučemo. I valjda ga prepustimo Albancima...Okej, možda će se mnogi i saglasiti s čelnikom SANU da nam je to surova realnost, ali zar je najpametniji momenat da je izrekne baš sada i time nam „spusti cenu“ na međunarodnom planu.

Kako da naš državni vrh i proba da istrguje s Briselom o Kosovu (koliko god ružno zvučalo, i to je realnost) ako sami kažemo da nam ono i ne treba. Jer, tobože, više nije naše...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track