KRITIČNO: Maturantu zbog devojke bejzbolkom razbili glavu

Napad u Kragujevcu

KRITIČNO: Maturantu zbog devojke bejzbolkom razbili glavu

Crna Hronika -
Lekari se bore za život Stefana J. (18), koga je premlatio Darko R. (20), besan zbog mladićevih poruka njegovoj devojci da ne treba da se „zabavlja sa ološem“

KRAGUJEVAC - Monstrum u bekstvu!Policija traga za Darkom R. (20) zbog sumnje da je bejzbol palicom brutalno pretukao Stefana J. (18), maturanta Politehničke škole u Kragujevcu. Zbog teških povreda glave lekari se bore za dečakov život!Mučki napad dogodio se u kafiću preko puta Politehničke škole.- Stefan J. je sedeo s dve drugarice za stolom kad su, s kapuljačama na glavama, u kafić utrčali Darko i jedan njegov drug. Darko je izvadio bejzbol palicu i više puta udario Stefana J. po glavi i leđima, dok je njegov pajtos sprečavao ostale goste kafića da zaštite napadnutog mladića. Kad su videli da je Stefan ostao bez svesti, napadači su pobegli - kaže Kurirov izvor.Nebojša J., otac napadnutog dečaka, rekao je da je njegov sin bio pozvan da dođe u kafić!- Stefan je bio na prvom času u jutarnjoj smeni, kad mu je u 7.55 stigla SMS poruka od drugarice, koja ga je obavestila da je u kafiću. Stefan joj je odgovorio da će doći za petnaestak minuta, na odmoru između časova. Ta devojka se, inače, zabavlja s Darkom R., a moj sin se s njom družio od februara i, kako sam saznao, stalno joj je zamerao što je u vezi s Darkom. Savetovao joj je da se ne zabavlja sa ološem, a izgleda da je Darko pročitao te poruke i da ga je to razbesnelo! Inače, i ta devojka je bila u kafiću kad su upali njen dečko i ovaj drug kog je Darko, kako sam saznao, upoznao na robiji - kaže Nebojša J.Stefanova majka Mirjana grca u suzama i besni:- Taj što je unakazio mog sina je poznati kriminalac, robijaš. On i njemu slični šetaju ulicama naoružani palicama, pištoljima, noževima i ko zna čime još i napadaju koga stignu. A moj Stefan je primerno dete, tek je zagrabio život, planirao toliko toga da napravi i vidite gde je sad, na ivici smrti - očajna je Mirjana.

Poruka kojom je Stefan namamljen u kafić u kojem je napadnut
Poruka kojom je Stefan namamljen u kafić u kojem je napadnut

Otac Nebojša J.
Otac Nebojša J.

Učenik kritičnoStefan je u kritičnom stanju i život mu je ugrožen! Primljen je s teškim povredama temena, operisan je, ali ima veliki hematom na mozgu. Kod ovakvih povreda nezahvalna je bilo kakva prognoza, izjavio je dr Tomislav Stojiljković, načelnik intenzivne nege Centra za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Kragujevac.

Darko sklon nasiljuDarko R. je odranije poznat policiji, a u dosijeu ima razbojništvo, nasilje u porodici, nasilničko ponašanje... Krajem maja 2011. u dvorištu Prve tehničke škole, iz koje je bio izbačen, jednog učenika je udario sekirom i lakše ga povredio. Kad je intervenisao školski policajac, Darko je napao i njega i povredio ga. Za ovaj napad dobio je pet meseci zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track