Najnovije vesti

BEZ RUKAVICA: Šormaz zvani cigla
Foto: Shutterstock

BEZ RUKAVICA

BEZ RUKAVICA: Šormaz zvani cigla

Lični stav

Vi svi znate Dragana Šormaza... Mislimo, ne znate šta taj čovek misli i radi u životu, jer ne misli i ne radi ništa - poslednjih dvadeset godina je jedan od mnogih poslanika ili kandidata za tu funkciju, ali znate kako izgleda.

Po svemu sudeći, Bog ga je pravio pred kraj radnog vremena, pa je ispao nekako... Prosto, nije neko čiju biste sliku držali na zidu. Ali sad su takva vremena nastala da ni Tvorčeva nije poslednja. Za dve nedelje, mesec dana uvrh glave, Dragan Šormaz pretvoriće se u visokog, crnog i lepog muškarca s mudrošću u očima!

Samo pratite Novu!

Zar nije ovaj portal pre nekoliko nedelja u cugu stesao Zoranu Mihajlović na manekensku liniju?

„Zorana Mihajlović se istopila! Smršala 15 kila otkad nije ministarka... Izgleda bolje nego ikad... Očito je da Zorana neguje i svoj um i dušu“, pisao je egzaltirano ovaj portal 24. aprila.

Omiljeni motiv u umetnosti je da je slava varljiva i krhka. Koliko je samo filmova snimljeno o junacima koji su posle zvezdanih trenutaka zbog jedne odluke, ili tek onako, pali u anonimnost, i to teško podneli.

Mi, međutim, svedočimo novom fenomenu: krhka je i varljiva anonimnost, na dramske likove koji provode život u beznačajnosti odjednom, ničim izazvano, pada snop svetlosti reflektora i čini ih faktorima u našim životima.

Za ovaj preobražaj, kao u bajci o ružnom pačetu, potrebno je samo da ste se iščlanili iz SNS!

Novinari Šolakovih medija će zavrnuti rukave i energično vas provući kroz varikinu. Ono što je o vama ranije pisano i govoreno prestaje da važi, i vi postajete poželjan sagovornik na visoke teme.

To ide ekspresno: N1 je 22. maja objavio vest da „Dragan Šormaz napušta SNS“, a već 24. maja Danas mu daje dva stupca da govori o Vučićevoj autoritarnosti, današnjem mitingu, sankcijama Rusiji, članstvu u NATO... Odmah do Šormaza, na istoj strani razgovor s Draganom Ðilasom!

Pomislio bi čovek u prvi mah da „nezavisni“ mediji slede učenje Isusa Hrista, kome je bio draži povratak jedne zabludele duše nego hiljadu iskrenih vernika. Ali nije to u pitanju...

Oni računaju da će izvlačenjem cigle zvane Šormaz oslabiti zgradu SNS. Istina, čine to bez naročitog entuzijazma, za razliku od promovisanja nove stranke Zorane Mihajlović...

Ali, ako Srbija nečeg ima u izobilju, onda su to stranke.

Čitava ova kampanja, međutim, dobro je došla nekim analitičarima u Hrvatskoj, koji su zaključili da „Šormaz napušta brod koji tone“.

Uviđavna je s njihove strane takva rečenica, jer se zna ko napušta plovilo u koje prodire voda... Ima jedan divan crtani film o pacovima koji se više puta zajebu i nasednu na lažnu uzbunu, pa skaču u more, a posle grebu da se vrate.

Bilo bi vrlo zabavno pratiti kako bi se Nova odnosila prema Šormazovom liku u tom slučaju. I lako predvidljivo...

Nova bi, u svom stilu, opet okrenula ćurak bez komentara, a Danas bi objavio nesrećno izvinjenje: kao, razgovarali su na internetu i nije to bio Šormaz nego neko drugi, kojeg im je podmetnula BIA da bi ih kompromitovala.

N. N.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track