STRIC ALBANSKOG IGRAČA SA KOSOVA ZAPREPASTIO SVET IZJAVOM: Roditelji su mu patili zbog Srba! Ima specijalan motiv da porazi Orlove!

traži osvetu!

STRIC ALBANSKOG IGRAČA SA KOSOVA ZAPREPASTIO SVET IZJAVOM: Roditelji su mu patili zbog Srba! Ima specijalan motiv da porazi Orlove!

Mundijal 2018 -

Biće burno u petak veče!

Ne smiruju se strasti oko utakmice Srbija-Švajcarska, koje su se uzburkale nakon što su neki od reprezentativci "sajdžija" potencirali na svojim korenima sa Kosova, što je protumačeno kao provokacija srpskih igrača uoči duela.

Orlovi su nekoliko puta istakli da ih ne zanimaju provokacije i da se ne bave politikom, kao i da neće nasesti, već se koncentrisati na igru.I švajcarski mediji danas se bave ovim "ratom", aludirajući na tvit albanskih navijača koji su poručili da je "Srbima u DNK da gube".

I drugi strani mediji su takođe zainteresovani za ovaj fenomen, pa su posetili Kosovo da vide kakva je atmosfera uoči duela.

Tamo su sreli i rođaka jednog od reprezentativaca Švajcarske sa albanskim korenima.

Čauš Behrami, stric švajcarskog igrača Valona rekao je za AFP da će Valon imati specijalnu motivaciju za pobedu protiv Srbije, jer su, kako je rekao, njegovi roditelji patili na Kosovu do 1999. godine.

I obični građani koji su intervjuisani na Kosovu uoči ovog meča ističu da će svim srcem biti uz Behramija, Šaćirija, Džaku...

- Kada igra Švajcarska, to je isto kao da igra Kosovo. Celo Kosovo će biti ispred TV ekrana i navijaće za pobedu protiv Srbije - rekao je Daut Maloku, 46-godišnji učitelj za AFP.

S druge strane, Srbi sa severa plaše se nereda u petak veče. Teroristi s južne strane mosta na Ibru spremni da ponove haos kakav su priredili 2010, kada je posle utakmice Srbije i Turske bilo i ranjenih Srba.

- Posle nekoliko takvih utakmica, posebno kada igra Albanija, Turska, pretili su ozbiljniji incidenti na glavnom mostu... Albanci dođu do mosta, provociraju, uvek prete incidenti. Čuli smo da opet spremaju tako nešto jer koriste svaku priliku - kaže jedan od Srba iz Mitrovice.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan neočekivano oslabljen. Evo ko prvi odlazi a ko sledeći dolazi među crno bele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track