OLUPINE NA VODI: Kineski satelit snimio mesto pada malezijskog aviona?!

Potraga za nestalim boingom

OLUPINE NA VODI: Kineski satelit snimio mesto pada malezijskog aviona?!

Planeta -
Kineska državna Agencija za nauku, tehnologiju i industriju za narodnu odbranu objavila je da je otkriće, uključujući fotografije onog za šta je navela da su “tri sumnjiva plutajuća objekta”

KUALA LUMPUR - Kineski satelit koji traga za nestalim avionom “Malezija erlajns” snimio je moguće ostatke letelice u moru, petog dana potrage za “boingom 777” sa 239 ljudi, saopštila je kineska državna agencija, preneo je CNN.

Kineska državna Agencija za nauku, tehnologiju i industriju za narodnu odbranu objavila je da je otkriće, uključujući fotografije onog za šta je navela da su “tri sumnjiva plutajuća objekta”." Objekti su veličina 13 puta 18 metara, 14 puta 19 metara i 24 puta 22 metra.

Snimci su nastali u Malajskom moreuzu 9. Marta, dan nakon što je avion nestao, ali nisu objavljene do danas.

Ovo nije prvi put da su vlasti objavile da su istraživale objekte ili naftne mrlje koje bi mogle da budu od aviona, nestalog prošle subote.

Ranije danas, zvaničnici su objavili da su još jednom proširili područje pretrage, koje sada pokriva više od 43.000 kvadratnih nautičkih milja, što je dvostruko veće od teritorije koja je pregledana samo dan pre, ukazao je CNN.

Potraga za avionom, koji je nestao na putu iz Kuala Lumpura za Peking, proširena je sa severnoistočnog područja iznad Južnog kineskog mora, na sasvim drugu stranu, jugoistočno iznad Moreuza Malaka i iznad indponežanskog ostrva Sumatre.

http://www.youtube.com/watch?v=iDRmt-ZmoTs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track