Orden Svetog Save Radošu Bajiću

Doprinos u očuvanju vrednosti srpskog naroda

Orden Svetog Save Radošu Bajiću

Pop kultura -
Ukazana mi je velika čast na kojoj zahvaljujem Njegovoj svetosti i arhijerejima naše svete crkve, rekao je glumac, scenarista i reditelj

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej uručio je glumcu, scenaristi i reditelju Radošu Bajiću na svečanosti u Patrijaršiji orden Svetog Save, najveće i najvažnije priznanje koje najznačajnijim ličnostima u srpskom narodu dodeljuje Srpska pravoslavna crkva, saopštila je producentska kuća Contrast studio.

Sveti Arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve na zasedanju u Prizrenu 8. februara doneo je odluku da Bajić dobije orden Svetog Save za izvanredne rezultate u filmsko-televizijskoj produkciji i trajni doprinos u očuvanju duhovnih vrednosti srpskog naroda.

Bajić je 2011. godine za svoj rad odlikovan od strane SPC ordenom Svetog Vladike Nikolaja, a na vest da je dobitnik ordena Svetog Save rekao je da kao glumac misli na Karla Maldena, kao pisac na Matiju Bećkovića, a kao reditelj na Emira Kusturicu.

"Svi oni su ponosni dobitnici ovog časnog Ordena srpskog identiteta. A tek Nikola Tesla, koji je među prvima dobio orden Svetog Save. Posle ovog priznanja počinjem da verujem da prolaznost i efemernost profesije kojom se bavim nije potpuna. Ukazana mi je velika čast na kojoj zahvaljujem Njegovoj svetosti i arhijerejima naše svete crkve", rekao je Bajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track