Partizan pobedio Zadar

Partizan pobedio Zadar

Košarka -
Utakmica je u 29. minutu bila prekinuta posle isključenja trenera Partizana Duška Vujoševića i reakcije publike koja je ubacivala predmete na teren
1 / 5

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zadra sa 81:74 (21:24, 15:14, 11:15, 34:21), u prvom kolu Jadranske lige.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Dejan Musli, Danilo Anđušić i Tori Džamal Tomas sa po 12 poena, dok je u ekipi Zadra Romeo Trevis postigao 18 poena.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle trijumfa protiv Zadra na startu Jadranske lige da niko od njegove ekipe ne bi trebalo da očekuje lake pobede.

Crno-beli su gubili sve do 37. minuta, ali su agresivnom odbranom i serijom trojki u finišu preokrenuli rezultat.

"Mnogo toga je uticalo na ovakav tok meča, znao sam da je Zadar dobra šuterska ekipa, a i malo su nas opustili pričom o bolesti. Ova ekipa Partizana je talentovana, ali se i Divčeva generacija mučila. Ne treba očekivati da se utakmice lako dobijaju. Verujem da je trening specifičan hemijski proces u kojem se znoj pretvara u zlato", rekao je posle meča Vujošević

Ključni momenat utakmice u Pioniru dogodio se krajem treće četvrtine, kada je Vujošević isključen zbog druge tehnihčke greške, a Zadar se povukao sa parketa usled pritiska sa tribina. "Suđenje u Zadru zna da bude gore i ne znam zašto su izlazili. Padala je i na nas "kiša" predmeta tamo pa se nismo povlačili. Sami su stvorili priliku da pobede, sami su je i propustili", rekao je Vujošević i čestitao pomoćnom treneru Velimiru Gašiću na mudrom vođenju tima.

Trener Zadrana Ante Nazor rekao je da je zadovoljan premijerom u Jadranskoj ligi, iako je njegov tim veći deo meča bio u vođstvu.

"Dostojno smo parirali Evroligašu, ali nismo imali koncentraciju. Promašili smo previše slobodnih bacanja. I juče i danas je bilo mnogo situacija koje nisu imale veze sa sportom. Izveo sam igrače kako bi se smirile strasti, jer sam mislio da su uslovi neregularni", rekao je Nazor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track